Vijesti / Politika

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

HNS O NOGOMETNOJ AKADEMIJI Mošmondor uoči skupštine: 'Odluka je u suprotnosti sa zakonom, tražimo izmjenu'

HNS O NOGOMETNOJ AKADEMIJI Mošmondor uoči skupštine: 'Odluka je u suprotnosti sa zakonom, tražimo izmjenu'
Varaždinski.hr

- Ne možemo podržati Odluku za koju smatramo da je u suprotnosti sa zakonom, točnije, zadire van djelokruga župana i Županijske skupštine - istaknuo je Zlatan Mošmondor predsjednik kluba vijećnika HNS-a.

U srijedu, 6. veljače, održat će se Županijska skupština Varaždinske županije, a pred vijećnicima će se, između ostalog, naći prijedlog odluke o sufinanciranju Nogometne akademije.

Projekt bi po prijedlogu trebao provoditi Nogometni klub Varaždin, a Varaždinska županija i neke jedinice lokalne samouprave sufinancirale bi ga u razdoblju od tri godine.

O tome se na konferenciji za medije danas, 5. veljače, očitovala Hrvatska narodna stranka.

Vezana vijest:

Nogomet NOGOMETNA AKADEMIJA Županijski vijećnici u srijedu odlučuju hoće li se javnim novcem sufinancirati Nogometna akademija NK Varaždina

- Vezano na prijedlog Odluke o projektu 'Nogometna akademija' želim naglasiti da HNS apsolutno i bezrezervno podržava ulaganje u mlade, obrazovanje promicanja sporta i sportskih aktivnosti, ali ne možemo podržati Odluku za koju smatramo da je u suprotnosti sa zakonom, točnije, zadire van djelokruga župana i Županijske skupštine - istaknuo je Zlatan Mošmondor predsjednik kluba vijećnika HNS-a.

Predložit će, dodao je, izmjenu navedene Odluke.

- Ako župan prihvati izmijenjenu odluku, vijećnici HNS-a su ju spremni podržati, no o svemu ćemo više sutra kad će ta točka biti na dnevnom redu - istaknuo je zaključno.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video