Vijesti / Politika

Prekomjerno soljenje

Bruno Ister (SDP): 'Sol uništava skupe ploče s ulica i trgova', Čehok: 'Nisam znao da ste stručnjak za sol'

Bruno Ister (SDP): 'Sol uništava skupe ploče s ulica i trgova', Čehok: 'Nisam znao da ste stručnjak za sol'
Facebook

SDP-ov vijećnik primijetio je da su ove zime ulice i trgovi bijeli i posebno uništeni od soljenja koje je obavljala Zimska služba.

Na jučerašnjoj 16. sjednici Gradskog vijeća vijećnik SDP-a Bruno Ister dotaknuo se teme prekomjernog soljenja koje se dogodilo ove i prošle zime.

Vijećnik je primijetio da su ove zime ulice i trgovi bijeli i posebno uništeni od soljenja koje je obavljala Zimska služba.

- Osobno sam vidio da je sol bila u deset puta većim količinama nego što treba po pločama i pročeljima. U gradu imamo lijepo uređene ulice i trgove, skupe su to ploče, to je granit koji je uvezen i uništava ga sol. Dapače, sol nije ni primjerena za ploče te kvalitete, a kamoli da se deseterostruko više soli – zamijetio je Ister.

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok nije znao da je Ister stručnjak za sol.

- Znao sam da ste sjajan stručnjak za struju, ali nisam znao da ste i za sol. Ja ne znam da je bilo deset puta više posoljeno. Samo znam da svake godine imamo ogromnih poteškoća s povredama i sudskim sporovima s ljudima koji su pali. I sad Zimska služba soli. Nisam stručnjak za slano – odgovorio je Čehok.

Također, dodao je da se slaže s tim da soljenje nije dobro, ali da je druga solucija puno skuplja.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video