Vijesti / Politika

GRADSKO VIJEĆE

Parlaj o 'krađi mandata': 'Kad uzimaš nešto što nije tvoje i kad to radiš svjesno, što si onda?'

Parlaj o 'krađi mandata': 'Kad uzimaš nešto što nije tvoje i kad to radiš svjesno, što si onda?'
HNS

'Iako smo se nažalost svega nagledali na političkoj sceni, kako na državnoj, tako i na lokalnoj, SDP-ovo otimanje vijećničkog mjesta u varaždinskom Gradskom vijeću je nešto što se nikako ne može opravdati', kažu u HNS-u.

Predsjednik varaždinskog SDP-a Miroslav Marković danas je prisegnuo za novog člana Gradskog vijeća. On zamijenio HNS-ovog vijećnika Nikolu Plavca, koji je 31. prosinca podnio ostavku na mandat. 

Ova situacija dovela je do sukoba HNS-a i SDP-a, a nakon svega sada se očitovao i HNS, čije priopćenje u nastavku donosimo u cijelosti. 

Vezana vijest:

Miroslav Marković, Enriko Parlaj KOALICIJSKI 'PARTNERI' SDP i HNS 'zaratili' oko novog člana Gradskog vijeća. Nikola Plavec odlazi, tko će ga zamijeniti?

'Kad uzimaš nešto što nije tvoje i kad to radiš svjesno, što si onda? To je pitanje na koje bi trebao odgovoriti varaždinski SDP.

Iako smo se nažalost svega nagledali na političkoj sceni, kako na državnoj, tako i na lokalnoj, SDP-ovo otimanje vijećničkog mjesta u varaždinskom Gradskom vijeću je nešto što se nikako ne može opravdati.

- Mi smo se držali usmenog dogovora koji smo imali da svaka stranka mijenja svog vijećnika, pa je tako Dejan Težak prije mijenjao Nikolu Plaveca, a i Ljubica Križan došla umjesto Alena Kišića. No, SDP se očito pretvorio u bezidejnu stranku koja niti poštuje dogovor, niti ima bilo kakve konstruktivne prijedloge. Moram podsjetiti i kako su pohitali Čačiću u zagrljaj županijskoj skupštini te su toga zadnji koji imaju pravo prozivati HNS – Enriko Parlaj, v.d predsjednika Podružnice HNS Varaždina, podsjetio je na dogovor koji su imali sa SDP-om.

Začuđuje i kako ih nije sramota prozivati HNS zbog ulaska u Vladu i to baš sad kad je službeno da Škola za život ove jeseni ulazi u sve škole. SDP-u za informaciju, izvan snage stavljeni su nastavni planovi i programi gimnazija, stari nevjerojatnih 25 godina, te oni za osnovne škole koji su posljednji put mijenjani prije 13 godina, a novi kurikulumi objavljeni su u Narodnim novinama.

Sramotno je da prozivaju HNS sad kad se zahvaljujući potpredsjedniku Vlade Predragu Štromaru u Varaždinsku županiju ulaže više nego ikad prije. Podsjećamo da su u godinu dana samo iz njegovog ministarstva stigla sredstva za projekte u vrijednosti više od 310 milijuna kuna.

Ako tome pribrojimo i benefite Zakona o JLS-u, imamo svotu od preko 430 milijuna kuna koji su se slili u Varaždinsku županiju. Varaždinska županija i Sjever Hrvatske bili su zapostavljeni godinama, a upravo je ravnomjeran razvoj bio jedan od ciljeva HNS-a prilikom ulaska u Vladu.

No, pretpostavljamo da varaždinski SDP-ovci, baš kao i njihov predsjednik Bernardić, čiji istupi izazivaju podsmjeh, uopće ne prate što se događa u našoj zemlji, niti ih to zanima.  

Na kraju, SDP-u želimo puno sreće u aktivnostima u varaždinskom Gradskom vijeću te da imaju malo više mudrosti i inspiracije od svog predsjednika kojem je samo do samopromocije.

Kad se radi o dobrim projektima, ova Vlada će ih sigurno podržati, a HNS-ovi ministri će se i dalje zalagati da takvih projekata bude što više. I nadamo se da će ubuduće prevladavati razum..

Da se pita HNS, sva stranačka neslaganja bila bi po strani, bavili bi se onime što građane zanima, a to su konkretni projekti. HNS će se, bez obzira što trenutno više nema vijećnika u Gradskom vijeću, svojim prijedlozima i aktivnostima znati izboriti za projekte koji idu na korist građana grada Varaždina i povećanja standarda života', stoji u priopćenju koje potpisuje Podružnica HNS Varaždin.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video