Vijesti / Politika

Zelena lista

Varaždinka Mirjana Kolarek-Karakaš kandidatkinja Zelene liste za Europski parlament

Varaždinka Mirjana Kolarek-Karakaš kandidatkinja Zelene liste za Europski parlament
Varaždinski.hr

Zelene politike i zelene stranke već su se nametnule i pozicionirale kao važan politički faktor u svim razvijenim zemljama, a vjeruju da će se tako dogoditi i u Hrvatskoj.

Politička stranka Zelena lista predstavila je na konferenciji za novinare u Hotelu Varaždin nezavisnu kandidatkinju za Europski parlament, Varaždinku dr. med. Mirjanu Kolarek-Karakaš.

Na konferenciji su, uz kandidatkinju, govorili predsjednik Zelene liste Nenad Matić i Juraj Rožić, predsjednik vijeća sedmog mjesnog odbora Varaždin i predsjednik udruge 'Eko breza'.

- Zelena lista je politička stranka koja je objavila samostalan izlazak na izbore za Europski parlament pod sloganom 'Reciklirajmo otpad, a ne povijest' uz naš stav da ne gledamo niti lijevo niti desno već naprijed – rekao je početno Matić.

Zelene politike i zelene stranke već su se nametnule i pozicionirale kao važan politički faktor u svim razvijenim zemljama, a vjeruju da će se tako dogoditi i u Hrvatskoj.  

- Za europarlamentarne izbore želimo okupiti prepoznatljive kandidate iz svih dijelova Hrvatske, a naš stav je da na listi za Europski parlament bude što više nestranački kandidata. U tom duhu nam je prioritet da iz Grada Varaždina i Varaždinske županije imamo kandidata, to jest kandidatkinju jer osim visoke ekološke svijesti svojih građana nažalost je gospodarenje otpadom jedan od gorućih problema – predstavio je Matić i najavio kandidatkinju Kolarek Karakaš.

- S posebnim zadovoljstvom mogu reći da će na listi Zelene liste za EU izbore biti Varaždinka Mirjana Kolarek-Karakaš, ugledna pedijatrica i vijećnica u mjesnom odboru i nezavisna političarka. Gospođa Kolarek-Karakaš ima iskustva u politici i smatramo da će do izbora iznjedriti i program iz područja svoje struke i voditi brigu da štiti interese građana kada su u pitanju zelene i ekološke teme u Varaždinu – zaključio je Matić, a nastavila je Kolarek-Karakaš.

- Izuzetna mi je čast što sam pozvana sudjelovati na listi za Europski parlament. Činjenica je da je moj interes zdravlje cijele populacije, osobito djece – započela je kandidatkinja Zelene liste te nastavila:

- Mi u Varaždinu i županiji imamo problem s balama koji se nažalost i nakon 14 godina nije riješio. Mnogi misle da su bale samo problem samo Biškupca, odnosno sedmog mjesnog odbora, ali bale su problem cijelog Varaždina jer ugrožavaju naše zdravlje. To pokazuju statistički podaci, u ljetopisu za 2015. godinu Zavoda za javno zdravstvo vidi se da je pojavljivanje karcinoma debelog crijeva viša nego u ostalim dijelovima Hrvatske. Trebamo se pitati zašto je to tako i što učiniti da se stanje popravi – navela je Kolarek-Karakaš.

Govorila je zbog čega joj se sviđa politika Zelene liste.

- Angažirana sam oko toga da djelujemo i više kontroliramo što jedemo, kakvu vodu pijemo i kakav zrak udišemo. To je nešto što golim okom ne vidimo, ali jako utječe na naše zdravlje. Sviđa mi se politika zelene liste u smislu demografskih akcija jer znamo da je djece sve manje. Po mojim ciljevima i stremljenjima te uvjerenjima Zelena lista mi odgovara jer ničim se ne suprotstavlja mojim stavovima – zaključila je kandidatkinja za EU parlament.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video