Vijesti / Politika

Javno pitanje

HNS-ovac Zlatan Mošmondor postavio javno pitanje Radimiru Čačiću: 'Krši li se svjesno zakon u TZ Varaždinske županije?'

HNS-ovac Zlatan Mošmondor postavio javno pitanje Radimiru Čačiću: 'Krši li se svjesno zakon u TZ Varaždinske županije?'
Varaždinski.hr

Tema je to na koju se osvrnuo HNS-ov vijećnik i potpredsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije Zlatan Mošmondor.

U uredu HNS-a Varaždinske županije danas je održana konferencija na temu 'Krši li se svjesno zakon u Turističkoj zajednici Varaždinske županije?'. Tema je to na koju se osvrnuo HNS-ov vijećnik i potpredsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije Zlatan Mošmondor, ujedno postavivši javno pitanje županu Radimiru Čačiću.

 - Za primijetiti je da sve aktivnosti Varaždinske županije koje se najavljuju promovira predsjednica Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević – rekao je Mošmondor te se nadovezao kako je pismo poslano županu Čačiću.

- Župane, da li svjesno kršite zakon ili uz savjet vaše posebne savjetnice ili se Natalija Martinčević neistinito predstavlja. Dozvolite da kratko obrazložim. U članku 18., stavka 2, Zakona o Turističkim zajednicama piše, 'Dužnost predsjednika TZ obnaša općinski načelnik ili gradonačelnik, odnosno župan ovisno o jedinici lokalne, odnosno područne (regionalne) samouprave za područje koje je turistička zajednica osnovana' – čitao je pismo Mošmondor i nastavio:

- U članku 29. Statuta TZ Varaždinske županije piše, 'Predsjednik zajednice saziva i predsjeda sjednici Turističkog vijeća. U slučaju odsutnosti, odnosno spriječenosti predsjednika, sjednici vijeća predsjedava Zamjenik predsjednika kojeg odredi predsjednik Zajednica i koji za svoj rad odgovara predsjedniku Zajednice.' Dok u članku 36. Statuta piše 'Dužnost predsjednika Zajednice obnaša župan Varaždinske županije.' – rekao je Mošmondor.

Naglasio je kako je sam obnašao dužnost člana nadzornog odbora Turističke zajednice Varaždinske županije sve do prosinca 2018., a do onda nikakav dopis o imenovanju Natalije Martinčević nisu dobili.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video