Vijesti / Politika

PRORAČUN

Izglasan dosad najveći proračun Općine Maruševec u visini od 25 milijuna kuna

Izglasan dosad najveći proračun Općine Maruševec u visini od 25 milijuna kuna
Općina Maruševec

Općinski proračun za 2019. godinu od 25.618.000,00 kuna jednoglasno su izglasali vijećnici Općine Maruševec...

Jedna od ukupno 18 točaka, a ujedno i najvažnija točka Dnevnog reda 13. sjednice Općinskog vijeća bila je proračun Općine Maruševec za 2019. godinu.

Svi prisutni vijećnici jednoglasno su podržali proračun Općine Maruševec za 2019. godinu u visini od 25.618.000,00 kuna, što je u odnosu na proračun iz 2018. godine povećanje za 22 posto ili 5.722.000,00 kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Obrazlažući prijedlog proračuna, načelnik Damir Šprem je kazao kako se o proračunu raspravljalo na prošloj sjednici Općinskog vijeća i naveo niz projekata koji su sadržani u proračunu.

To su Kulturni centar Maruševec, Stambena zona Donje Ladanje, Sportski centar Iva, sanacija sportskog terena u Donjem Ladanju, rekonstrukcija i modernizacija prometnica, adaptacija i sanacija kulturnih objekata te proširenje i uređenje groblja u Maruševcu i Druškovcu, svi većim dijelom sufinancirani sredstvima iz različitih natječaja i EU fondova.

-Proračun za 2019. godinu je ambiciozan ali se može realizirati, a osim toga, daje nam mogućnosti za daljnji rad na razvoju Općine Maruševec. Od rasprave pa do danas nije stigao nikakvi prijedlog za njegovu dopunu što nam je potvrda da je realan i ostvariv, rekao je načelnik Šprem te iznio i visine projekcija proračuna za 2020. godinu u visini od 26.295.000,00 kuna te u 2021. od 26.943.000,00 kuna - rrekao je Šprem.

Proračun Općine Maruševec je i dalje socijalno osjetljiv, naglašava zamjenik načelnika Mario Klapša.

- Sredstvima iz općinskog proračuna i dalje će se isplaćivati naknade za novorođenu djecu, sufinancirat će se vrtić, mala škola, škola plivanja, produženi boravak učenika u školama, školski prijevoz, školska kuhinja za djecu slabijeg imovinskog stanja, nabavka radnih bilježnica za sve učenike osnovne škole i naravno, stipendije za studente. Također, nastavljamo s godišnjom potporom umirovljenicima, kao i organizacijama civilnog društva - pojasnio je zamjenik Klapša te dodao kako se doneseni proračun Općine Maruševec za 2019. godinu bazira na ispunjavanju potreba građana i razvoju svih naselja u općini.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video