Vijesti / Politika

KOMUNALNA NAKNADA

Strahonja o 'višoj matematici' gradske vlasti: 'Umjesto točnih izračuna, imamo procjene s nogu, redom pogrešne'

Strahonja o 'višoj matematici' gradske vlasti: 'Umjesto točnih izračuna, imamo procjene s nogu, redom pogrešne'
Marko Jurinec/Pixsell

S nekoliko jednostavnih matematičkih operacija, nezavisni gradski vijećnik Vjeran Strahonja nastojao je pokazati da nešto ozbiljno ne štima u računicama vijećnika Denisa Mladenovića...

Povećanje komunalne naknade u Varaždinu za 25 posto nije oduševilo mnoge. I dok pozicija u Gradskom vijeću svim silama želi pokazati kako je riječ o 'ulaganju u građane' i nužnosti koja nema alternativu, opozicija i građani takvo rezoniranje nisu dočekali s oduševljenjem.

Kako bi opravdali povećanje komunalne naknade, članovi Nezavisne liste Ivana Čehoka pribjegli su raznim matematičkim izračunima ne bi li pokazali da je riječ o nezamjetnom udaru na budžet građana, no nezavisni gradski vijećnik Vjeran Strahonja ponudio je svoj izračun.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na svome službenom Facebook profilu Strahonja je istaknuo kako je poskupljenje učinjeno 'bez analize učinka na građane i gospodarstvo, ali i proračun'.

Vezana vijest:

Anketa komunalije, Čistoća PITALI SMO VOX POPULI Građani o cijeni odvoza otpada i povećanju komunalne naknade: 'Ne budemo plaćali račune, a smeće budemo nosili Čehoku'

Osvrno se potom, ne imenujući ga, na izjave vijećnika Denisa Mladenovića kako će ovo poskupljenje građane koštati 'jednu kavu mjesečno'.

- Kad bi to bilo točno, godišnje bi se od 17.000 domaćinstava prikupilo nešto više od 1,6 milijuna kuna, a namjera je da se prikupi barem dodatnih 7 milijuna kuna - tvrdi Strahonja.

Da bi se prikupilo 7 milijuna kuna, uz mjesečno povećanje komunalne naknade od 5 do 8 kuna, istaknuo je Strahonja, 'Varaždin bi trebao imati između 73 i 117 tisuća obveznika, a ima ih dvadesetak tisuća'.

- Iako su poznati obveznici komunalne naknade, formule po kojima se ova naknada računa te svi parametri, umjesto točnih izračuna, imamo procjene s nogu, redom pogrešne - rekao je Strahonja.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video