Vijesti / Politika

JASNA NAMJENA

POVEĆANJE KOMUNALNE NAKNADE 'Pogledajte kako izgledaju ulice u gradu! Za njihovu sanaciju potreban je novac'

POVEĆANJE KOMUNALNE NAKNADE 'Pogledajte kako izgledaju ulice u gradu! Za njihovu sanaciju potreban je novac'
Varaždinski.hr, Progresoff

- Želim istaknuti da se radi o strogo namjenskim sredstvima i to su prihodi koji se troše isključivo za održavanje komunalne infrastrukture - kazao je gradski vijećnik Lešina...

- Imam hrabrosti dići komunalnu naknadu i to ne zato da nekoga opteretim nego zato što želim izgraditi grad. Komunalna naknada je strogo namjenska i vraća se građanima kroz ulaganja u komunalnu infrastrukturu - kazao je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok tijekom rasprave o povećanju komunalne naknade na sjednici Gradskog vijeća održanoj u ponedjeljak, 26. studenog.

Upravo je to bila tema današnje konferencije za medije koju je sazvala Nezavisna lista Ivana Čehoka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Dosta nedoumica i kontroverzi izazvala je tema povećanja stope komunalne naknade i sve se paušalno ocjenjivalo - istaknuo je uvodno Mario Lešina, gradski vijećnik iz redova te liste. 

Vezana vijest:

korzo 'KAO NA PLACU' POSKUPLJENJE Povećana komunalna naknada, Čehok to vidi kao ulaganje: 'Novac ne ide za naše plaće, građani će od toga imati koristi'

Grad Varaždin je, nastavio je, nakon devet godina pristupio promjeni načina obračuna komunalne naknade koja se sad izražavala na mjesečnoj, a nadalje će se na godišnjoj razini.

- Komunalna naknada uvećana je za deset lipa, a Varaždin nije iznimka u Hrvatskoj, čine to i ostali gradovi. Želim istaknuti da se radi o strogo namjenskim sredstvima i to su prihodi koji se troše isključivo za održavanje komunalne infrastrukture, a zakonom je definirano kako će se trošiti. Za svaku uloženu lipu, bit će jasno definirana namjena - kazao je.

Cilj je imati konstantni i jasni prihod, strogo namjenski za komunalno opremanje grada, istaknuo je.

- Na temelju toga možemo planirati dalje. Tako će se, primjerice, u stanu od šezdesetak kvadrata račun za komunalnu naknadu na godišnjoj razini povećati za stotinjak kuna, a odluka na snagu stupa s prvim danom iduće godine. 

Ne može se reći da je to harač, odgovorio je Lešina na novinarsko pitanje.

Vezana vijest:

Anketa komunalije, Čistoća PITALI SMO VOX POPULI Građani o cijeni odvoza otpada i povećanju komunalne naknade: 'Ne budemo plaćali račune, a smeće budemo nosili Čehoku'

- Otiđite u kvart iza Šeste osnovne, Bosansku ulicu, pogledajte kako to izgleda! Imate niz ulica koje nisu dirnute godinama, a već je došlo do razine da će tamo doći policija i iz sigurnosnih razloga neće dozvoliti stanarima da dođu doma. To se treba sanirati, a za to treba novac - kazao je Lešina.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video