Vijesti / Politika

POLITIČKA PITANJA

Habek o držanju kvoruma HDZ-u: 'Glasat ću za ono što je dobro za građane'

Habek o držanju kvoruma HDZ-u: 'Glasat ću za ono što je dobro za građane'
Marko Jurinec/Pixsell

Habekov izlazak iz SDP-a i čuvanje kvoruma HDZ-u nisu omilili bivšeg SDP-ovca, sad nezavisnog saborskog zastupnika, u očima oporbe. No čini se da on to i ne traži...

Mario Habek u kratkom se vremenskom roku dvaput pronašao pod lupom javnosti. Prvo nakon istupa iz SDP-a prije dva tjedna, a nedavno zbog držanja kvoruma HDZ-u prilikom slanja u drugo čitanje niza zakona.

Upravo taj Habekov čin izazvao je gorčinu kod oporbe, a posebno je bio kritičan Mostov Nikola Grmoja koji je rekao 'Habek drži kvorum, novi Bandićev igrač'.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Upravo je ta opaska, ali nagađanja kako će baš on postati novi član Kluba zastupnika Milana Bandića, bila poticaj za javni istupa Marija Habeka na društvenoj mreži Facebook.

Njegovu objavu prenosimo u potpunosti.

'Čitam kako se zadnjih dana digla velika bura oko mog ostanka na radnom mjestu prilikom glasanja u Saboru. Samo da ponovim, ostao sam jer sam zastupnik koji nije član niti jedne stranke i imam pravo odlučivati o svojim postupcima.

Kada ste član stranke i glasate poput svih ostalih kolega u stranci tada vas optužuju da ste stranački poltron i glasate kako stranka naredi. Kada glasate kako vi mislite da je najbolje tada ste izdajnik. Zanimljivo kako nikako nije dobro. 

No, prozivaju me kolege poput Nikole Grmoje iz MOST-a, koji su DVA puta doveli HDZ na vlast i sad su se najednom prosvjetlili. Za razliku od njih, želim im svu sreću u daljnjem zastupanju njihovih istinskih stavova. Kao što sam već ranije rekao, do kraja svojeg mandata glasat ću za sve projekte i zakone za koje JA mislim da su dobri za naše građane i neću se učlaniti niti u jednu stranku', napisao je Mario Habek.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video