Politika / Varaždinsko smeće

GOSPODARENJE OTPADOM

Vjeran Strahonja o gospodarenju otpadom: 'Računi su veći, usluga lošija - to je istina!'

Vjeran Strahonja o gospodarenju otpadom: 'Računi su veći, usluga lošija - to je istina!'
Varazdinski.hr; Facebook

- Ideja da su građani neinformirani ili lijeni, pa ih treba preodgajati, je bahatost - napisao je Strahonja.

Tema koja proteklih tjedana dominira u varaždinskom javnom prostoru bez dvojbe je novi sustav odvoza otpada iz domaćinstava, kao i cijena tih usluga, koja je po mnogima previsoka.

O temi se i putem društvene mreže Facebook oglasio i nezavisni varaždinski gradski vijećnik Vjeran Strahonja, a njegovu objavu prenosimo u potpunosti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

'Svi s kojima razgovaram dobili su veće račune za odvoz i zbrinjavanje otpada, uz uslugu koja je s gledišta korisnika lošija. To je istina, a ne loša percepcija. Ideja da su građani neinformirani ili lijeni pa ih treba preodgajati, je bahatost.

Jeftini populizam je ideja da se selektivno pogoduje pojedinim skupinama građana, bez želje da se sustav za sve građane popravi. Nužno je promijeniti Odluku o načinu pružanja javnih usluga prikupljanja miješanog komunalnog otpada i Plan gospodarenja otpadom te promijenjene prijedloge opet izložiti savjetovanju s javnošću.

Osnovna svrha gradske vlasti i komunalnih poduzeća je da služe i pružaju kvalitetne usluge građanima' napisao je Vjeran Strahonja.

I brojni građani kanalizirali su svoje nezadovljstvo putem društvene mreže Facebook. Prije tjedan dana otvorena je grupa Varaždinsko smeće koja već broj više od 2500 članova.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video