Vijesti / Politika

REAKCIJA

Reformisti odgovoravaju Avaru: 'Umirovljenicima broje koliko su klipića pojeli, dok na račun Grada putuju u Japan!'

Reformisti odgovoravaju Avaru: 'Umirovljenicima broje koliko su klipića pojeli, dok na račun Grada putuju u Japan!'
Reformisti

'Pravo je pitanje tko tu zapravo troši novac naših građana na domjenke? Odgovor se može jasno dobiti u polugodišnjem financijskom izvješću proračuna Grada Varaždina, gdje se jasno vidi da je Grad uspio povećati izdatak za svoje domjenke za čak 224 %!'

- Posljednji istup i neprimjerena retorika zamjenika gradonačelnika Zlatana Avara u medijima još jednom ukazuje na odnos koji Grad Varaždin ima prema mjesnim odborima. Ovo nije samo vrijeđanje i ponižavanje legitimno odabrane mjesne samouprave, predsjednika vijeća mjesnih odbora i članova vijeća, nego i svih onih koji svojim angažmanom kroz udruge ili na druge načine žele doprinijeti razvoju lokalne zajednice. Vrijeđanjem vijećnika zapravo se vrlo prozirno i naivno skreće pozornost od stvarnih problema u mjesnim odborima, a koje gradska vlast ne rješava. A mogući razlog je i činjenica što politička opcija gradonačelnika Ivana Čehoka uopće ne participira u radu mjesnih odbora.

Odgovor je to Reformista dogradonačelniku Zlatanu Avaru, koji je u medijima istupio kritizirajući potrošnju mjesnih odbora.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Reformisti dodaju da je velika većina odluka vijeća mjesnih odbora u kojima su predsjednici Reformisti donesena jednoglasno, znači uz podršku svih stranaka, a ne samo SDP-a kao koalicijskog partnera u mjesnim odborima. 

- U mjesnim odborima nisu važne stranačke boje, već stvarni problemi naših građana - poručuju.

Dodaju i koja je Avarova odgovornost u priči o potrošnji.

- Dogradonačelnik Avar bi prije svega trebao biti upoznat da se upravo bez njegovog potpisa i suglasnosti ne može potrošiti ni jedna kuna.

Na što se zaista troše sredstva u mjesnim odborima na primjeru Jalkovca u prezentaciji je odgovorio predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Jalkovec Robert Vugrin.

- U Mjesnom odboru Jalkovec u svega godinu dana mojeg mandata uredili smo Društveni dom, koji je bio zapušten i u kojem se nisu rješavale osnovne stvari. Neispravne i opasne elektroinstalacije, stolovi stari preko 20 godina, nije postojao niti jedan funkcionalan vatrogasni aparat, hidrantsko crijevo i kutija za prvu pomoć, što i dalje nije dovoljno jer prokišnjava krov i neki prozori se ne mogu fizički zatvoriti. U prošloj smo godini organizirali jedno druženje na koje su bili pozvani svi vijećnici, članovi DVD-a Jalkovec, Društvo za sport i rekreaciju Jalkovec, Udruga umirovljenika, laureati sa članovima obitelji, i to je događanje koštalo ukupno 3.800 kuna.
No pravo je pitanje tko tu zapravo troši novac naših građana na domjenke? Odgovor se može jasno dobiti u polugodišnjem financijskom izvješću proračuna Grada Varaždina, gdje se jasno vidi da je Grad uspio povećati izdatak za svoje domjenke za čak 224 %! - rekao je Vugrin.
 
Dodao je Vugrin da, za razliku od Grada, vijećnici mjesnog odbora iskazuju brigu za svoje mjesto, a ukoliko Grad želi pomoći nudi nekoliko tema: neka nađu rješenja za teški teretni promet koji danonoćno prolazi kroz naselje, neka nađu rješenje za smrad koji ispušta farma za intenzivni uzgoj peradi u samom naselju, neka nađu rješenje za oborinske vode koje mještanima kod svake jače kiše i otapanja snijega sprečavaju ulazak u dvorište i uništava im fasade kod prolaska vozila, neka nađu rješenje za izlijevanje Plitvice u Plitvičkoj ulici, neka mještane obavijeste kada će se moći priključiti na kanalizaciju...
 
- Dok se mjesni odbori prozivaju zbog 3.000 kn, Grad je svojom nesposobnošću uspio zaustaviti cijeli projekt Aglomeracije vrijedan preko 300 milijuna kuna - kažu Reformisti.

Predsjednik Vijeća 4. Mjesnog odbora Stjepan Lončar također se osvrnuo na napade gradske vlasti na voljom građana izabrane članove vijeća mjesnih odbora.

- Na svečanoj sjednici u našem mjesnom odboru bilo je preko stotinu naših sugrađana, nastupila su djeca VI. osnovne škole s pjesmama i recitacijama, govorilo se o problemima i zahtjevima građana 4. mjesnog odbora i građani su izrazili nezadovoljstvo što nitko od gradske vlasti, ni gradonačelnik ni zamjenici, ni jedan pročelnik, nisu našli vremena da dođu u najveći gradski mjesni odbor – rekao je Lončar.

- Jedna gospođa iz našeg mjesnog odbora mi je doslovno rekla: 'Kakvi su to ljudi, cijela delegacija putuje na račun grada u Japan, kao da nisu čuli da postoji telefon i e-mail da se dogovori koncert za Barokne večeri, a nama umirovljenicima broje koliko smo klipića pojeli?'

Reformisti poručuju gradonačelniku da ako se želi baviti mjesnim odborima, neka se ne bavi time je li umirovljenicima upaljeno grijanje i koliko su klipića jednom godišnje pojeli, već da se bavi rješavanjem stvarnih i vrlo ozbiljnih problema koji se godinama ne rješavaju po mjesnim odborima.

Pa slijedi popis: kučanska rampa; pothodnik u 2. MO; VTC – blok zgrada Kozarčeva 26, Zagrebačka 53, 55 i 57;   parkiralište u Ulici Franca Prešerna uz zgrade Zagrebačka 13, 15, 17 i 19; obnova V. osnovne škole; dogradnja VI. osnovne škole, vrtići u Kučanu i Hraščici, nogostupi i obnova cesta u Zbelavi, obnova skoro svih prometnica u gradu.
 
- S obzirom da sam prozvan da 'drmam' mjesnim odborom, pozivam i ostale predsjednike vijeća mjesnih odbora da počnu 'drmati' svojim mjesnim odborima, jer se u protivnom ništa neće promijeniti – zaključio je predsjednik Mjesnog odbora Jalkovec Robert Vugrin.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video