Vijesti / Politika

UPLITANJE POLITIKE

GLUPOST I SVINJARIJA Čačić kritizirao provođenje Aglomeracije: 'Grad Varaždin politički upravlja tim projektom, a on je bitan za cijelu Županiju!'

GLUPOST I SVINJARIJA Čačić kritizirao provođenje Aglomeracije: 'Grad Varaždin politički upravlja tim projektom, a on je bitan za cijelu Županiju!'
Varaždinska županija

Župan Čačić je ustvrdio da je projekt Aglomeracije 'zapeo' zbog politike koja se uplela u komunalnu tvrtku Varkom, koja vodi taj projekt...

Župan Radimir Čačić je u sklopu Aktualnog sata sjednice Županijske skupštine komentirao projekt Aglomeracije Varaždin ustvrdivši da je taj projekt 'zapeo' zbog politike koja se uplela u komunalnu tvrtku Varkom, koja vodi taj projekt. 

Županijski vijećnici Zlatko Koračević (Reformisti) i Mladen Rogina (Živi zid) pitali su župana, u sklopu Aktualnog sata prošlotjedne sjednice Županijske skupštine, u kojoj je fazi projekt Aglomeracije Varaždin, a Rogina ga je dodatno pitao tko će sanirati radove koji su u sklopu tog projekta započeti u Sračincu, a nisu dovršeni. 

Vezana vijest:

Zlatan Avar i Željko Bunić SUKOB INTERESA Dva projekta Aglomeracije obustavljena na 90 dana zbog sumnje kako se Aquatehnika nalazi u sukobu interesa

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Radnici su iskopali jedan dio cjevovoda pa su nakon dva do tri tjedna došli po sve elemente koje su tamo ostavili. Sve su ostavili raskopano i djeca hodaju po blatu. Deset godina smo čekali kanalizaciju, hoćemo li sad još deset godina čekati da se to sanira? - pitao je Rogina župana Čačića, koji mu je odgovorio da je pitanje uputio na krivu adresu. 

- Vi ste županijski vijećnik, a postavljate nesuvisla pitanja. Ja s tim rovovima imam isto toliko veze koliko i Vi. Projekt Aglomeracije Varaždin nema nikakve veze s Varaždinskom županijom i Vi biste, kao županijski vijećnik, to trebali znati. Dakle, primite se lopate i sanirajte. Možemo i zajedno. Primite se lopate! - poručio mu je Čačić te još jednom ponovio da Varaždinska županija nema nikakve veze sa projektom Aglomeracije Varaždin. 

- Projekt Aglomeracije Varaždin je projekt Varkoma, Hrvatskih voda i općina i gradova. Veliki dio novca daje Europska unija, jedan dio država i Hrvatske vode, a jedan manji dio općine i gradovi na čijem se području projekt provodi. Druga stvar je to da se bivši župan volio slikati i govoriti mi ćemo ovo, mi ćemo ono ali to nema ni sa čim veze. Sve to vodi dobro svima poznati i 'vrlo uspješni' Varkom.

Prvo se politika uplela u Varkom pa nisu mogli provesti ni jedan natječaj. Onda se politika maknula iz Varkoma pa su svi natječaji prošli. Pa je onda došla neka nova politika koja je samu sebe prijavila da se nešto nezakonito radilo, samo da napakosti politici prije. Pa su onda, kad su shvatili što su napravili, poslali pismo da su se samo malo šalili. I sad taj projekt istražuje europska policija koja će dati svoj izvještaj. Eto, tako se vodi Varkom i tako se tamo rade projekti - naglasio je Čačić dodavši da će na kraju priče teret cijele te situacije pasti na leđa građana. 

- Najgore od svega je da su, nakon što su sami sebe prijavili, isplatili izvođaču radova avans u iznosu od 15 milijuna. I sad će se ponovno morati krenuti u natječaj na kojem će biti veća cijena. No sve to sa Varaždinskom županijom nema apsolutno nikakve veze. Je li dobro da Varaždinska županija nema ništa s tim, to je drugo pitanje. Naravno da je glupost i svinjarija da Grad Varaždin politički upravlja s nečim što je od suštinskog značaja za cijelu Varaždinsku županiju - zaključio je Čačić. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video