Vijesti / Politika

O MOLITELJIMA I PAMETNOM

Ivan Čehok o moliteljima ispred bolnice: 'Ako su na na gradskoj površini, tad bi bilo moguće zabraniti prosvjed'

Ivan Čehok o moliteljima ispred bolnice: 'Ako su na na gradskoj površini, tad bi bilo moguće zabraniti prosvjed'
Varaždinski.hr

Cilj je stranke Pametno da se odlukama gradova, po uzoru na njemački Frankfurt, moliteljima okupljenim oko inicijative 40 dana za život zabrani prosvjedovanje u krugu od 150 metara oko bolnice.

Inicijativa stranke Pametno o zabrani 'tihih prosvjeda' molitelja ispred bolnica već bi ovog tjedna trebala stići do gradskih vijeća diljem Hrvatske.

Vezana vijest:

UGRUŽAVANJE LJUDSKIH PRAVA PAMETNO PROTIV MOLITELJA Dario Carev: 'Tražit ćemo da prosvjed ne bude ispred bolnica!'

Cilj je stranke Pametno da se odlukama gradova, po uzoru na njemački Frankfurt, moliteljima okupljenim oko inicijative 40 dana za život zabrani prosvjedovanje u krugu od 150 metara oko bolnice jer, smatra Pametno, takvim se prosvjedima ispred bolnica stvara pritisak na žene koje su odlučile na ili razmišljaju o pobačaju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Što bi takva ideja stranke Pametno značila za Varaždin, upitali smo varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka.

- Moj je stav da u demokratskom društvu svaka skupina građana ima pravo na svoje inicijative, ako nikoga ne uznemiravaju i ne smetaju - istaknuo je Čehok svoj načelni stav.

Dodao je kako dodatan problem leži u tome što Grad Varaždin ne može odlučivati o prostoru koji nije njihov pa je potrebno odrediti nalaze li se molitelji na području Grada ili na području Opće bolnice Varaždin.

Vezana vijest:

40 dana za život u Varaždinu BDIJENJEM PROTIV POBAČAJA I u Varaždinu započela inicijativa 40 dana za život: 'Broj pobačaja pao je za 50 posto'

Ako bi prostor na kojem prosvjeduju molitelji bio u vlasništvu Grada, ističe Čehok, tada bi zabrana prosvjeda u krugu 150 metara od bolnice bila moguća.

- Pojavi li se tema na Dnevnom redu Gradskog vijeća, o njoj će se raspravljati i mi ćemo dati svoj sud o tome - zaključio je Čehok.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video