Vijesti / Politika

NOVA PLOČA

Postavljena nova dvojezična natpisna ploča na zgradu Vijeća srpske nacionalne manjine; Sekulić: 'Nepoznati vandali, izrodi roda svoga, brukaju Varaždin'

Postavljena nova dvojezična natpisna ploča na zgradu Vijeća srpske nacionalne manjine; Sekulić: 'Nepoznati vandali, izrodi roda svoga, brukaju Varaždin'
Varazdinski.hr

Nakon što je 7. srpnja razbijena stara natpisna ploča, mjesec dana kasnije postavljena je nova...

Na zgradu, u Ulici Alojzija Stepinca, u kojoj je smješteno Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Varaždina danas je, treći put u novijoj hrvatskoj povijesti, postavljena dvojezična natpisna ploča. Instalacija nove ploče uslijedila je nakon što je 7. srpnja još uvijek nepoznati počinitelj staru natpisnu ploču razbio.

Nije to prvi put da se u Varaždinu dogodio takav incident, ploča je već jednom razbijena, 15. studenog 2013., te je tada postavljena nova.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Nepoznati vandali, izrodi roda svoga, oskrnavljuju natpisne ploče i brukaju grad Varaždin koji je ponosan, koji vodi računa o svojim nacionalnim manjinama, a u gradu ima 11 nacionalnih manjina, od toga tri s manjinskim institucijama. Vrlo je ponosan grad, grad koji kroz cijelu svoju povijest takav da je kulturan, da vodi tradiciju i da vodi računa o suživotu svojih nacionalnih manjina - rekao je po otkrivanju nove natpisne ploče Mile Sekulić, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Varaždina.

Istaknuo je kako se nada da će ova ploča ostati dulje vrijeme, a dodao je kako će kao dodatna mjera protiv vandala biti i nadzorna kamera koju će u skoro vrijeme postaviti.

Dodaje kako je suradnja s aktualnom gradskom vlašću primjerena.

- Malo je 'zaštekalo' što je gradonačelnik u poziciji u kojoj jest, nadam se da će biti sve u redu, no zato je odlična suradnja s Malenicom i Avarom. Ispunjavaju sve financijske obveze i sve ono što proizlazi iz obveze Grada prema svojoj nacionalnoj manjini, odnosno nacionalnim manjinama. Nacionalne manjine u gradu nisu ugrožene i nemaju problema, ne prijete nam, niti nas omalovažavaju. Nadam se da će poslije ovoga to biti još bolje - zaključio je Sekulić.

Na otkrivanju nove ploče gradsku vlast predstavljala je zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica.

- Suradnja je više nego odlična, imamo redovite mjesečne sastanke, radimo planove, programe, mislim da je sve dobro. Manjine mogu jako obogatiti život u našoj sredini. Prošlo je mjesec dana od razbijanja ploče i drago mi je da smo postavili novu i svaki put kad se to dogodi, postavit ćemo novu, još i veću - istaknula je Malenica.

Dodala je Malenica kako policija radi svoj posao, a njezino je osobno uvjerenje kako je ovdje riječ o izdvojenom incidentu.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!