Vijesti / Politika

BURNO U SDP-U

Mario Habek (SDP) pred stegovnim postupkom; Antolić Vupora: 'Ne moramo se voljeti, ali moramo zajedno raditi na boljitku'

Mario Habek (SDP) pred stegovnim postupkom; Antolić Vupora: 'Ne moramo se voljeti, ali moramo zajedno raditi na boljitku'
Marko Jurinec/Pixsell

Iako su se pojavile glasine kako bi Predsjedništvo SDP-a trebalo razmatrati izbacivanje saborskog zastupnika i nekadašnjeg šefa SDP-a Varaždinske županije Marija Habeka iz stranke, čini se da od toga neće biti ništa...

U utorak, 7. kolovoza, u popodnevnim satima održana je telefonska sjednica županijskog odbora SDP-a Varaždinske županije sa samo jednom točkom dnevnog reda: Pokretanjem stegovnog postupka protiv bivšeg predsjednika Županijske organizacije SDP-a i saborskog zastupnika Marija Habeka.

- Nije točna informacija da je pod tom točkom predloženo njegovo isključenje, već je navedeno da će se Predsjedništvu SDP-a Hrvatske predložiti pokretanje stegovnog postupka jer o vrsti sankcije odlučuje isključivo Predsjedništvo - ističu u varaždinskom SDP-u.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Rasprava o štetnim istupima za stranku provedena je na sjednici 1. kolovoza, dok je telefonska sjednica sazvana zbog hitnosti u cilju da se rasprave provode na tijelima stranke, piše u priopćenju varaždinskog SDP-a.

-  Zahtjev za stegovni postupak pokrenut je zbog opetovanog, vrlo negativnog i neistinitog komentiranja unutarstranačkih odnosa u lokalnim medijima od strane Maria Habeka.

U stranci kao što je SDP, mimoilaženje u nekim temama je normalno i poželjno, jer time se dobiva dodatna širina u razmišljanju i odabiru najboljih rješenja koja će SDP predložiti na svim razinama, bez obzira bio SDP dio pozicije ili opozicije. Ali, kao i u svakoj obitelji, i naša velika obitelj u nekim se trenucima nađe u problemima, koje treba rješavati unutar naša četiri zida, a ne na raznim portalima. I upravo radi toga stav je županijskog vodstva stranke da je Mario Habek pretjerao i stoga mora snositi dio odgovornosti za svoje postupke.

Dodaju kako cilj novog rukovodstva nije isključivanje članova, već uključenje čim većeg broja naših članova u stranačke procese, kojima žele pripremiti što bolje programe i predložiti rješenja problema naših sugrađana u svim dijelovima Varaždinske županije.

- U konačnici, ne moramo se voljeti, ali moramo zajedno raditi na boljitku i biti srce dobrih promjena u ovom političkom sumraku u koji nas je uvela sadašnja vlast.

Stoga ovim putem pozivamo sve članice i članove SDP-a, ali i naše sugrađane, da se pridruže našoj ideji stvaranja što jačeg i boljeg SDP-a, SDP-a koji će u svakoj političkoj utakmici ostaviti srce na terenu i izboriti se za pozitivne promjene u našem društvu završava priopćenje koje potpisuje Barbara Antolić Vupora, predsjednica SDP-a Varaždinske županije.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!