Vijesti / Politika

SUĐENJE U ZAGREBU

PRESUDA Čehoku dvije godine zatvora, Patafti godina i osam mjeseci!

PRESUDA Čehoku dvije godine zatvora, Patafti godina i osam mjeseci!
Dalibor Urukalović / PIXSELL

Varaždinski je gradonačelnik nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu od dvije godine zatvora. Davor Patafta je osuđen na godinu i osam mjeseci zatvora...

Na zagrebačkom Županijskom sudu objavljena je presuda Ivanu Čehoku i ostalima optuženima da su Grad Varaždin oštetili za oko 15 milijuna kuna.

Sutkinja Tanja Pavelin je Ivana Čehoka nepravomoćno osudila na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine, a u to se računa vrijeme provedeno u pritvoru. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Davor Patafta dobio je jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i 8 mjeseci, u koju se također računa pritvor. 

Narcisa Huljev osuđena je na djelomičnu uvjetnu kaznu, što znači da će devet mjeseci provesti u zatvoru, a preostalih devet joj se mijenja uvjetom uz rok kušnje od pet godina. 

Vezana vijest:

Čehok i Habuš NAKON PRESUDE REAKCIJE Habuš o presudi: 'Drago mi je da je istina o muljanju tadašnje gradske vlasti izašla na vidjelo'

Osim toga, Pataftine tvrtke osuđene su na novčanu kaznu od ukupno oko pola milijuna kuna.

Čehok te Davor Patafta i Tomislav Kezelj nepravomoćno su oslobođeni za prvu točku optužnice. Čehoka se tom točkom teretilo za zlouporabu položaja i pogodovanje, odnosno da je mimo javnog natječaja Pataftinoj tvrtki VIS dao posao zbrinjavanja otpada iako ta tvrtka nije bila osposobljena za taj posao.

Sutkinja istaknula je da Čehok 'nije prekoračio i zlouporabio položaj i ovlast' te da nije prekršio članak 291. Kaznenog zakon u čijem prvom stavku piše: 'Službena ili odgovorna osoba koja iskoristi svoj položaj ili ovlast, prekorači granice svoje ovlasti ili ne obavi dužnost pa time sebi ili drugoj osobi pribavi korist ili drugome prouzroči štetu, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina. Ako je kaznenim djelom iz stavka 1. ovoga članka pribavljena znatna imovinska korist ili je prouzročena znatna šteta, počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od jedne do deset godina'.

Za drugu točku optužnice, koja se odnosi na zamjenu zemljišta Brezje - Jalkovec, Čehok, Patafta i Huljev su nepravomoćno proglašeni krivima. Prema optužnici, Grad Varaždin je oštećen za oko 4 milijuna kuna.

Njih su troje proglašeni krivim i za treću točku optužnice, koja se odnosila na kupnju zemljišta za gradnju POS-ovih stanova u Varaždinu. Hrvoje Vojvoda je pak po toj točki oslobođen optužbe.

Patafta i Huljev proglašeni krivim po četvrtoj točki optužnice koja se odnosi na plaćanje zakupnine varaždinskom aerodromu. Za tu istu točku Patafta i Čehok su oslobođeni optužbi kojima se Čehok teretio da je pogodovao Pataftinoj tvrtki Winair da zakupi nekretnine na varaždinskom aerodromu na rok od 99 godina.

Vezana vijest:

PRVA REAKCIJA ČEHOK NAKON PRESUDE 'Žalit ću se i dokazati da nisam kriv'

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci