Vijesti / Politika

VARAŽDIN DOMAĆIN

FOTO Premijer Plenković od prijepodne je u Varaždinu. Vlada ima sastanak s predstavnicima županija i gradova

FOTO Premijer Plenković od prijepodne je u Varaždinu. Vlada ima sastanak s predstavnicima županija i gradova
Siniša Sović / Foto agencija Sjever

Od jutarnjih sati u Varaždinu boravi predsjednik Vlade Andrej Plenković, koji ovom prilikom u Županijskoj palači predsjeda četvrtom sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova, Udruge općina te predsjednikom Odbora za lokalnu i regionalnu samoupravu u Hrvatskome saboru.

Andrej Plenković u Varaždinu Andrej Plenković u Varaždinu

Prvi sastanak u ovome formatu održan je u Zagrebu 19. prosinca 2016. godine, radi uspostave načela partnerstva u komunikaciji sa svim hrvatskim županijama, gradovima i općinama, izvijestili su iz Vlade. Tada je dogovoreno da se uvede praksa redovitog djelovanja i usklađivanja višerazinskog upravljanja Hrvatskom, radi njezinoga ravnomjernog regionalnog razvoja. Osim u Zagrebu, dosad su sastanci u ovome formatu održani u Požegi i u Šibeniku. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na sastanku u Varaždinu razgovara se o izmjenama i dopunama Zakona o sustavu državne uprave, zatim o prijedlozima za unaprjeđenje financijskog sustava Županijskih uprava za ceste, novim instrumentima i mehanizmima za jačanje regionalne i teritorijalne suradnje te za bolju iskorištenost sredstava iz europskih fondova i drugih izvora financiranja, kao i o Višegodišnjem financijskom okviru 2021.–2028. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video