Vijesti / Politika

IN MEMORIAM

Preminuo Ivica Dijanešić - prvi predsjednik varaždinske Gradske organizacije HDZ-a

Preminuo Ivica Dijanešić - prvi predsjednik varaždinske Gradske organizacije HDZ-a
HDZ, Petar Glebov/PIXSELL

- Pamtit ćemo ga kao velikog domoljuba, poštenog i iskrenog kolegu i prijatelja, odanog Hrvatskoj demokratskoj zajednici do samog kraja života - ističu iz stranke.

U 76. godini života preminuo je prvi predsjednik Gradske organizacije Hrvatske demokratske zajednice Grada Varaždina Ivica Dijanešić.

Rođen je 20. srpnja 1942. godine u Varaždinu, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju, diplomirao je na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu 1969. godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Radni vijek započeo je u Koki kao rukovoditelj veterinarske službe te ga nastavio kao pročelnik Upravnog odjela za opće poslove u Gradu Varaždinu, s kojeg mjesta i odlazi u mirovinu.

Za studentskih dana bio je u studentskom pokretu Zavičajnog kluba Varaždinaca te sudionik Hrvatskog proljeća.

Na prvim demokratskim višestranačkim izborima, u svojoj izbornoj jedinici, izabran je za odbornika Skupštine općine Varaždin, a zatim dva puta za vijećnika Gradskog vijeća Grada Varaždina.

Članom Hrvatske demokratske zajednice postao je 1989. godine te se odmah uključio, kao član Inicijativnog odbora za osnivanje HDZ-a za područje tadašnje Općine Varaždin, u njezin rad.

Od samog početka bio je član Općinskog odbora HDZ-a, da bi na prvim unutarstranačkim izborima 1993. godine, nakon novog ustroja Hrvatske na lokalnim razinama, bio izabran za prvog predsjednika Gradske organizacije HDZ-a Grada Varaždina. U svom bogatom političkom životu bio je član svih stranačkih tijela, od Središnjeg, Županijskog i Gradskog odbora te temeljnog ogranka, a svoju političku karijeru završio je kao član Kluba utemeljitelja HDZ-a 'dr. Franjo Tuđman'.

- Pamtit ćemo ga kao velikog domoljuba, poštenog i iskrenog kolegu i prijatelja, odanog Hrvatskoj demokratskoj zajednici do samog kraja života - ističu iz njegove stranke.

Iza njega ostaju ožalošćeni supruga Marija, kći Ivana i sin Domagoj, kao i brojne stranačke kolege i prijatelji.

Ispraćaj će biti u subotu, 23. lipnja, u 12,30 sati na varaždinskom Gradskom groblju.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video