Vijesti / Politika

stranačke razmirice

IZBORI U SDP-U Bilić: 'Nije nam cilj blatiti stranku, no grubo smo izmanipulirani'

IZBORI U SDP-U Bilić: 'Nije nam cilj blatiti stranku, no grubo smo izmanipulirani'

Na konferenciji za medije povodom održanih unutarstranačkih izbora u SDP-u za vodstvo županijskog ogranka, Dubravko Bilić, kandidat na unutarstranačkim izborima, i dosadašnji predsjednik županijskog ogranka SDP-a Mario Habek osvrnuli su se na rezultate izbora i nepravilnosti u samom izbornom procesu.

Vezana vijest:

Barbara Antolić Vupora STRANAČKE RAZMIRICE (2) IZBORI U SDP-U Antolić Vupora: 'Habek i Bilić negiraju rezultate izbora i volju birača'

Na samim unutarstranačkim izborima pobijedila je Barbara Antolić Vupora i to za 15 glasova, no Bilić i Habek tvrde kako imaju dokaze za nepravilosti samog izbornog procesa i kako su te dokaze predali županijskoj izbornoj komisiji SDP-a. Konkretno o dokazima nisu željeli pričati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ono što je Biliću i Habeku bio 'signal za uzbunu' bila je 100 postotna izlaznost u nekim općinama, pri čemu je Antolić Vupora u tim jedinicama dobila skoro 100 postotnu potporu.

- Nije nam cilj blatiti stranku, no grubo smo izmanipulirani. Na ovaj način želimo građanima pokazati koji su naši ideali i za što se borimo. Ako zbog toga moram biti Don Quijote SDP-a, bit ću – izjavio je Dubravko Bilić.

Sporne općine su Vinica, Donja Voća, Breznica i Visoko u kojima je Antolić Vupora dobila sveukupno 54 glasa, dok je Bilić dobio tek 2.

Niz nepravilnosti

Također su istaknuli kako ni u jednoj izbornoj jednici Bilić nije imao takvu premoć kao Antolić Vupora u četiri sporne općine.

No neregularnosti je bilo i drugačijih vrsta. Tako Bilić ističe kako su u Općini Cestica izbori započeli pola sata kasnije no što je bilo zakazano, u Donjoj Voći počeli su ranije pola sata, u Općini Breznica rezultate su trebali javiti u 15 minuta po završetku izbora, u 6 sati i 15 minuta, a rezultate su javili tek oko 20 sati. Dodaju i da je na nekim mjestima iznimno velika razlika između zabilježene izlaznosti na izbore i broja ljudi koje su njihovi promatrači vidjeli da stvarno dolaze na izbore. Uz sve to, kao problem ističu da brojni članovi SDP-a ove godine nisu dobili uplatnice za članarinu pa je shodno tome nisu mogli uplatiti i zbog toga nisu mogli sudjelovati na izborima.

Samo te nepravilnosti, smatraju Bilić i Habek, dovoljne su da se u tim općinama opet raspišu izbori.

- Nismo ovdje da razaramo SDP, no želimo da izbori budu transparentni i pošteni – istaknuo je Habek i dodao kako očekuju ponovno raspisivanje izbora u spornim izbornim jedinicama.

Što će županijska izborna komisija SDP-a odlučiti, trebalo bi biti poznato tokom sutrašnjeg dana.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci