Vijesti / Politika

Habijan nakon ostavke u UV-u Opće bolnice: 'Trebamo biti potpuno transparentni!'

Habijan nakon ostavke u UV-u Opće bolnice: 'Trebamo biti potpuno transparentni!'

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina i predsjednik varaždinskog ogranka HDZ-a Damir Habijan podnio je ostavku na mjestu člana Upravnog vijeća Opće bolnice Varaždin.

Kako sam Habijan navodi, ostavci nije prethodio jedan čin, već je riječ o načinu na koji 'se neke stvari rade, ne samo u Općoj bolnici, već i općenito'.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ipak, kap koja je prelila čašu bilo je zapošljavanje telefonista u Općoj bolnici Varaždin koje je privuklo oko javnosti jer su se pojavile indicije, potaknute istupom Udruge slijepih Varaždinske županije, da sam proces zapošljavanja nije bio transparentan.

Habijan je, kao član Upravnog vijeća, zatražio razjašnjenje vezano za taj natječaj, no odgovor nije dobio.

- Nitko nije ni prokomentirao neke navode koje sam spomenuo. To je jedan od razloga zašto sam dao ostavku. Ne želim uopće komentirati da li je sve bilo transparentno u tom slučaju, to nek radi netko drugi, ali kako postoje neke sumnje, smatram da trebamo biti potpuno transparentni i raspravit stvar do kraja – istaknuo je Habijan.

Upravo takvi slučajevi uzrokuju apatiju u mladih te potiču mlade na odlazak iz Hrvatske, smatra Habijan.

- Ovo je samo jedan kotačić u sustavu zbog kojeg mladi napuštaju Hrvatsku i zbog čega su apatični prema svemu. Ova ostavka bila je čin da malo uzdrmam i da vidimo da li stvari moraju ići na ovaj način ili ih je moguće promijeniti. Iako se bojim da je za neke stvari već kasno. Trend iseljavanja je nezaustavljiv, a ja ne želim biti sudionik toga i doprinijeti tome – zaključio je Habijan.

> UPRAVNO VIJEĆE Reformisti reagirali na Habijanovu ostavku, evo što je odgovorio

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci