Vijesti / Politika

Reformisti: Vlada ima obraza potpisat koaliciju u županiji kojoj nisu dali ništa

Reformisti: Vlada ima obraza potpisat koaliciju u županiji kojoj nisu dali ništa

Na izletištu Aquacity, ove subote je održana konferencija za medije Narodne stranke – REFORMISTI na kojoj su sudjelovali predsjednik stranke Radimir Čačić, potpredsjednica stranke i saborska zastupnica Natalija Martinčević i član nacionalnog predsjedništva Darko Hrenić.

Radimir Čačić je izjavio da je karakteristika ove Vlade kontinuitet u najavi i odustajanju od reformi i projekata. Nažalost, s trenutkom raspisivanja izbora jedini realizirani značajni projekti su posljedica rada i odluka iz prve godine mandata - rješenje problema brodogradnje, legalizacija bespravno sagrađenih objekata i fiskalizacija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Izostale su reforme javne uprave i upravljanja javnim tvrtkama te realizacija projekata outsourcinga, monetizacije, ugovaranje Plomin-a, LNG-a, Omble, projekata u javno-privatnom partnerstvu i energetske učinkovitosti u objektima u vlasništvu države i lokalne i regionalne samouprave. Realizacija svih ovih projekata rezultirala bi danas s rastom BDP-a između 3 i 4posto - rekao je Čačić.

Natalija Martinčević se osvrnula na nedavno potpisivanje sporazuma lijeve koalicije koje se održalo u varaždinskoj Slobodnoj zoni, ističući kako je otvaranje Slobodne zone pokrenulo nekoliko ljudi: bivši gradonačelnik Varaždina, bivši načelnik općine Trnovec, predsjednik HGK i kao nositelj projekta tadašnji ministar obnove i graditeljstva Radimir Čačić, ali svakako nitko, ali baš nitko, od onih ljudi koji su se prije neki dan tamo slikali nema nikakve veze s tom zonom.

- Ono što nas je najviše začudilo je činjenica da ova Vlada i ova koalicija imaju obraza doći potpisati išta u županiji kojoj u četiri godine mandata nisu dali doslovno ništa . naglasila je Martinčević.

Istaknula je da nakon četiri godine mandata ove Vlade i ovog župana građani Varaždinske županije imaju najniže plaće u Hrvatskoj, da u četiri godine Vlada i župan nisu realizirali niti jedan jedini kapitalni državni projekt u Varaždinskoj županiji. Nije ni započeta gradnja nove kirurgije i hitnog prijema. Ti su projekti definirani kao ključni projekti na početku mandata Vlade. Nije započeta gradnja i obnova četiri škole u županiji i dvije u Varaždinu, niti su obnovljeni dječji vrtići, što je također definirano na početku mandata. Nakon četiri godine mandata ove Vlade nije uklonjena niti jedna jedina bala od 130 tisuća tona smeća na ulazu u grad Varaždin.

- Ova Vlada nema znanja ni sposobnosti za realizaciju projekata. Župan Štromar nema baš nikakvog autoriteta i utjecaja da se za bilo što izbori, unatoč činjenici da HNS ima četiri ministra u Vladi. To sve najviše govori o tome na koji se način ova vlast odnosi prema ovom kraju, prema našoj županiji i našem gradu. Narodna stranka - REFORMISTI nudi programe i projekte za našu županiju i naš grad, nudi ljude koji imaju znanja, sposobnosti ali prije svega i snage i autoriteta da ih realiziraju . izjavila je Martinčević.

Darko Hrenić, član nacionalnog predsjedništva Narodne stranke – REFORMISTI i direktor kampanje za predstojeće parlamentarne izbore za Varaždinsku županiju, naglasio je kako je Varaždinska organizacija Reformista spremna za izbore. Varaždinska županijska organizacija Reformista, prema njegovim riječima, broji preko 4.000 članova, osnovano je 28 gradskih i općinskih organizacija i preko 100 ogranaka. Narodna stranka – REFORMISTI ima projekte i programe za svaki grad, općinu i mjesni ogranak, smatra Hrenić.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci