HDZ će podržati smanjenje plaća župana i zamjenika – na razinu prosječne plaće

Županijski vijećnici HDZ-a na izvanrednoj sjednici Županijske skupštine podržat će prijedlog županijske vlasti da se županu i njegovim zamjenicima smanje plaće.

> Županija reže rashode do 10 milijuna kuna, počinje se od plaća ‘na vrhu’

– Podržat ćemo taj prijedlog, ali vjerojatno ćemo podnijeti amandman da se njihove plaće smanju na razinu prosječne plaće u Varaždinskoj županiji. A i to je previše – najavio je šef županijskog HDZ-a Anđelko Stričak na današnjoj konferenciji za novinare.

Ironično je nadodao da zbog najava županijske vlasti da se Predragu Štromaru, Alenu Kišiću i Alanu Košiću stanovnici ovoga kraja ‘rone suze’ i da ‘suze teku ulicama’ te predložio se zbog toga ‘uvedu mjere obrane od poplava’.

– Zamjenik župana Alen Kišić kaže kako su saborski zastupnici koji su podržali državni proračun glasali zapravo za pogoršanje uvjeta rada Varaždinske županije. Ja pitam: koji je to projekt Kišić proveo u tri godine svoga mandata? U tri godine saldo njegova rada jedna je nuli – ustvrdio je prvi čovjek županijskog HDZ-a, osvrčući se na prozivanje HDZ-ovog saborskog zastupnika Josipa Križanića, bivšeg načelnika općine Jalžabet, te njega samog, koji je bio načelnik općine Visoko.

Također, Stričak je najavu smanjenja plaća županu i zamjenicima nazvao ‘običnom demagogijom’ županijske vlasti, budući da će se time godišnje uštedjeti, rekao je, jedva stotinjak tisuća kuna.

> HDZ: ‘Županijski model JPP-a predmet je za DORH, treba li im sve nacrtati?’

> Zašto je Mario Habek predložio amandman za kojeg nije glasovao?

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije