Vijesti / Politika

Vrdoljak: 'HNS ima dva najbolja župana - varaždinskog i međimurskog'

Vrdoljak: 'HNS ima dva najbolja župana - varaždinskog i međimurskog'

- Mi smo im ostavili industrijski rast od sedam posto, rast BDP-a, povećani broj zaposlenih, kontrolirani deficit i oni su samo trebali nastaviti raditi kao što smo mi radili. Ali to nisu pa im već sada smanjuju projekcije gospodarskog rasta. To nije dobro - rekao je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak jučer, 4. svibnja, u Sisku, gdje je vodstvo stranke nastavilo obilazak županijskih organizacija HNS-a.

- Nisu si zadali ozbiljne ciljeve, odustali su od reformi i ne rade ništa da bi nastavili uspješne trendove koje smo im ostavili. U iščekivanju mjera zapošljavanja, mjera protiv iseljenja građana i mjera koje će dalje ojačati gospodarstvo, dočekali smo ništa - nesnalaženje i nestabilnost. Pokazalo se da eksperiment koji je bio identificiran na izborima u MOST-u sada košta - rekao je Vrdoljak. Napomenuo je kako Vlada mora zauzeti jasan stav u pogledu Ine, Petrokemije i drugih tvrtki.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Mi smo bili spasili ono što se spasiti moglo pa stoga danas i raste industrijska proizvodnja. Godine 2013. htjeli su zatvoriti rafineriju u Sisku koja je lani pak poslovala s dobiti. Vlada treba odrediti što želi s Inom, Petrokemijom, Imunološkim, brodogradnjom. Dogodit će se da će te tvrtke ući opet u probleme. MOL će provesti svoje planove ako s druge strane ne bude Vlada koja brani svoje stajalište. Petrokemiju mogu također očekivati problemi kroz nekoliko kvartala ako se Vlada ne odredi o njoj, jer stiže druga faza restrukturiranja tvrtke, o čemu netko treba voditi računa - dodao je Vrdoljak.

Najavio je nastavak obilaska županijskih stranačkih organizacija, a sve u pripremi za predstojeće lokalne izbore.

- Svaka županija i grad ima svoje specifičnosti. Mi imamo dva najbolja župana, varaždinskog i međimurskog, gdje je stopa nezaposlenosti ispod europskog prosjeka. Isto to želimo stvoriti i u drugim dijelovima Hrvatske - zaključio je Vrdoljak.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci