Krunoslav Burek: ‘Zelene površine u gradu ne održavaju se redovito!’

Predsjednik Gradskog odbora Hrasta u Varaždinu Krunoslav Burek u priopćenju medijima osvrnuo se na stanje zelenih površina u gradu Varaždinu i zaključio kako stanje nije dobro.

– Prolazeći kroz više kvartova našeg lijepog grada nemoguće je ne uočiti veliku visinu trave na zelenim površinama. Ne mogu se oteti dojmu da unazad nekoliko mjeseci, pa čak slobodno mogu reći i godina, građani mogu uočiti da se zelene površine u gradu ne održavaju redovito. Sigurno da ne možemo znati u čemu je problem, moguće je u organizaciji gradske tvrtke Parkovi, nedostatku ljudstva ili nedostatku mehanizacije. Građani grada Varaždina zaslužuju ljepše uređeni grad i ono još važnije, a to je zdravlje – napisao je Burek u priopćenju.

Istaknuo je kako upravo u ovo doba godine počinje teško razdoblje za alergičare, a neredovito održavanje samo pogoršava stvar.

– Izražavam zabrinutost i apeliram na gradsku tvrtku Parkovi da bolje organiziraju održavanje zelenih površina kako bi građani i turisti koji dolaze u grad uživali u šetnji – stoji u završetku priopćenja.

U svakom kvartu vidi se neodržavanje

Kako u priopćenju ne iznosi na koje se točno dijelove grada misli, upitali smo Krunoslava Bureka da nam navede neka konkretna mjesta koja, prema njemu, nisu zadovoljavajuće održavana.

– Lokacija na kojima se zelene površine ne održavaju redovito su brojne. Jalkovečka, Grabanice, područje oko Kauflanda, Zagrebačka, Ulica Miroslava Krleže… Pa u svakom kvartu ima područje koje se ne održava dovoljno dobro – kazao nam je Burek.

Istakno je Burek kako se nekad redovitije kosilo, a trava na iznad navedenim lokacijama već sad prelazi preko 30 centimetara visine.

– Sve to izgleda jako nezgrapno i ružno – zaključio je Krunoslav Burek.

Varaždinske Parkove zamolili smo za komentar stava Krunoslava Bureka te ćemo ga objaviti po prispjeću.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije