Plenković posjetio Varaždin, a u njegovoj pratnji nije bilo Habijana. Evo zašto

Kandidat za predsjednika HDZ-a na nacionalnoj razini, Andrej Plenković, danas je boravio u Varaždinu.

Kako je rekao u obraćanju medijima, članovima HDZ-a predstavio je svoj program za unutarstranačke izbore, a uz što su vezani i prioriteti stranke na predstojećim parlamentarnim izborima u rujnu.

Plenković je na brojna novinarska pitanja vezana uz nacionalne teme odgovarao vrlo neodređeno. Slično je bilo i u vezi pitanja o mogućim koalicijama.

– Za sada sam u unutarstranačkoj kampanji, tako da ova pitanja slijede tek nakon što dovršimo taj proces. No Predsjedništvo stranke oformilo je radnu skupinu koja razgovara sa svim našim partnerima. Analiziramo postignuća Domoljubne koalicije te razmatramo tko bi mogli biti naši partneri za buduće izbore. Koji su to partneri, odluku ćemo o tome donijeti kada stupim na dužnost, a to će biti 18. srpnja – rekao je Plenković.

Izrazio je i žaljenje što je HSS već donio odluku da na sljedećim parlametarim izborima izađe u koaliciji sa SDP-om.

– Žao mi je zbog toga iz razloga što je HDZ u procesu unutarstranačkih izbora. Bilo bi mi drago da su pričekali za razgovor s nama. No članstvo HSS-a će sigurno razmisliti koja je prava politička opcija koja reflektira svjetonazorska i programska načela HSS-a – rekao je Plenković.

Osvrnuo se i na suradnju s HDZ-om na području Varaždinske županije.

– Suradnja s varaždinskim HDZ-om je izvrsna, i s gradskom i sa županijskom organizacijom. Ovdje sam bio puno puta i dolazit ću i dalje i veselim se da zajednički izađemo na predstojeće parlamentarne izbore – zaključio je (jedini) kandidat za predsjednika HDZ-a.

U Plenkovićevoj pratnji bili su saborski zastupnici Anđelko Stričak, ujedno predsjednik Županijskog HDZ-a, i Josip Križanić, član Predsjedništva stranke, te drugi članovi stranke s lokalnog područja.

Međutim, među njima nije bilo Damira Habijana, predsjednika varaždinskog HDZ-a, stranačkog ogranka koji je prvi u cijeloj zemlji zatražio odlazak donedavnog predsjednika Tomislava Karamarka i ogranka koji je prvi podržao Plenkovićevu kandidaturu.

– Razlozi su posve osobne prirode. Naime, ja sam već prije osam mjeseci dogovorio dolazak na svadbu u Hercegovini jednoj doista bliskoj osobi i to zaista nisam mogao otkazati. Gradski odbor predstavljali su Robert Gotić i Sanja Labaš i ja sam osobno Plenkoviću bio najavio da nisam u mogućnosti doći i bio sam ispričao svoj nedolazak. To je jedini razlog što me danas nije bilo tamo – objasnio je Habijan, odbacivši bilo kakve političke špekulacije razloga njegova nedolaska na sastanak s kandidatom za predsjednika stranke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije