Vijesti / Politika

TTS zaratio s Gradom: 'Preselit ćemo u Čakovec, tamo poštuju investitore!'

TTS zaratio s Gradom: 'Preselit ćemo u Čakovec, tamo poštuju investitore!'

Postavljanje ograde između dvaju sportskih centara - Slobode i TTS-a - bila je 'kap koja je prelila čašu' nezadovoljstva privatnog investitora, tvrtke TTS Sport, čiji je vlasnik poznati nogometni trener Branko Ivanković.

Proteklih dana mediji su detaljno informirani - putem dopisa koji im je odaslao Robert Magić, projektni i marketinški menadžer u TTS-u - o prepisci koja se po tom pitanju vodila između te tvrtke i Grada Varaždina te o nezaodovoljstvu TTS-a time kako se gradska vlast odnosi prema investitorima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sporna ograda, kažu, nije jedini problem. Osim toga, u TTS-u su nezadovoljni time što od Grada nisu dobili nikakav odgovor nakon što je Mija Ivanković, direktorica tvrtke, još 12. listopada poslala prvi upit gradonačelniku Goranu Habušu, a na površinu su isplivali i neki drugi detalji kojim su u TTS-u nezadovoljni svih proteklih godina.

Sada, TTS najavljuje ne samo da odustaje od svih dodatnih planiranih investicija, nego razmišlja i o preseljenju tvrtke - u Čakovec!

- U planu je bila nadogradnja TTS-a s 250 četvornih metara na krovu za novi fitness, za koju je već bila pribavljena i građevinska dozvola, a za 2017. godinu bila je u planu izgradnja hostela s 30 smještajnih jedinica, kao i otvaranje 15 novih radnih mjesta, a ukupna investicija je procijenjena na 1,4 milijuna eura. Sada se ništa od toga neće realizirati. Zašto? Gospodin Branko Ivanković odustao je od svih ulaganja zbog konstantnog opstruiranja gradskih struktura - piše Mija Ivanković u prvom dopisu gradonačelniku.

Dodaje kako u posljednje četiri godine TTS nije imao baš nikakvu podršku Grada, već je nailazio samo na podmetanja i opstrukcije, koje su se nastavile do dana današnjeg.

- Ukoliko ne dobijemo nikakav konkretan odgovor i ukoliko nema interesa s Vaše strane za normalnim rješenjem, sjedište tvrtke preseliti ćemo u Čakovec, gdje se investitori poštuju, a kako poslujemo potpuno u skladu sa zakonima, nemamo straha od Vaših inspekcija koje će se nakon ovog pisma vjerojatno hitro pojaviti u TTS Sport centru - poručila je tada Mija Ivanković gradonačelniku Goranu Habušu.

Iako nije odaslan odgovor TTS-u, nije točno da gradonačelnik nije poduzeo ništa. Zatražio je očitovanje od svojih službi i drugih institucija povezanih sa 'slučajem ograda'.

Pa su tako svoje očitovanje poslali Patrik Košćak ispred Zajednice Sportskih udruga grada Varaždina, Danijela Vusić ispred Upravnog odjela za društvene djelatnosti i Mario Sambolec ispred Upravnog odjela za komunalni sustav i urbanizam. Svi ti odgovori poslani su Gradskom vijeću koje je zasjedalo ovoga ponedjeljka, 21. studenoga. Ali ne i TTS-u.

 – Odgovor na to pismo nikada nije poslan prema nama! Gradonačelnik smatra da to nije potrebno! - kaže Robert Magić iz TTS-a.

Iz cjelokupne prepiske razvidno je da su Grad i TTS imali ili i dalje imaju problema oko izgradnje navedene ograde, ali i oko postavljanja kontejnera na okolnim parkiralištima, oko pitanja investicije u javnu rasvjetu, oko navodnih izjava pojedinih gradskih djelatnika u sklopu sudskih postupaka između Grada i TTS-a...

No iz komunalnog odjela odbacuju bilo kakvu mogućnost da bi se radilo na štetu privatnog investitora.

- Iz cjelokupne dokumentacije koja se nalazi u nekoliko spisa od 2007. do danas razvidno je da je Grad Varaždin, kao i njegovi gradski službenici, cijelo vrijeme radio tako da predmetnu investiciju omogući u što kraćem roku na korist i javnog interesa i investitora, kao i u svim drugim slučajevima - stoji, između ostalog, u dopisu kojeg potpisuje pročelnik Mario Sambolec.

I dok u TTS-u kažu kako je problem vezan uz ogradu tek posljednji, ali ne jedini, koji ih muči u odnosu s Gradom, na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Goran Habuš ipak je problem sveo samo na ogradu.

- Problematika odnosa isključivo je u domeni između Zajednice sportskih udruga grada Varaždina, koja upravlja Sportskim centrom Sloboda, i TTS-a, kao prvog susjeda. Zato sam smatrao da oni moraju međusobno razgovarati o međususjedskim odnosima. Nije nikakav problem da osobno primim gospođu Ivanković, da vidim u čemu je zaista problem, ako problema ima, međutim iz dopisa Zajednice sportskih udruga grada Varaždina može se isčitati koji su bili problemi i zašto je došlo do takvog poteza, koji, po meni, nije ništa neobično. Niti je postavljena ograda visoka, niti je to Berlinski zid. Previše se prašine diglo oko nečaga što nije toliko bitno - ustvrdio je gradonačelnik Goran Habuš.

> Prvo pismo gradonačelniku

> Očitovanje Patrik Košćak (Zajednica sportskih udruga grada Varaždina)

> Očitovanje Danijela Vusić (Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Varaždina)

> Očitovanje Mario Sambolec (Upravni odjel za komunalni sustav i urbanizam)

> Odgovor TTS-a na očitovanje Patrika Košćaka

> Odgovor TTS-a na očitovanje Danijele Vusić

> Odgovor TTS-a na očitovanje Marija Sambolca

> Drugo pismo gradonačelniku

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci