Vijesti / Politika

Ladislav Ilčić ulazi u Vladu kao posebni savjetnik Davora Ive Stiera?

Ladislav Ilčić ulazi u Vladu kao posebni savjetnik Davora Ive Stiera?

Bivši saborski zastupnik i šef konzervativne stranke Hrast Ladislav Ilčić bit će posebni savjetnik potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih i europskih poslova Davora Ive Stiera.

Informaciju je objavio Jutarnji list koji ističe da se o tome angažmanu već druže vrijeme nagađalo, a sada je to neslužbeno spomenuo i Ilčić koji je ipak rekao da za službeno objašnjenje treba pričekati priopćenje iz Vlade.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uz obnašanje njegove nove funkcije spominje se i honorar od 10.000 kuna, a iako Ilčić tvrdi da se smatra vrstom političara koji svoj posao radi iz uvjerenja, za Jutarnji list je izjavio:

- Mislim da je normalno da, kada radite neki posao, za to primate i naknadu.

Budući da je Stier i potpredsjednik Vlade, a ne samo ministar vanjskih i europskih poslova, Ilčićeve savjetodavne usluge ne bi trebale nužno biti vezane uz polje vanjske politike.

U javnosti je Ladislav Ilčić poznat ne samo kao šef HRAST-a, već i kao jedan od osnivača te predsjednik udruge Grozd - Glas roditelja za djecu, koja se zalaže za osnaživanje obitelji u društvu, te kao jedan od zagovaratelja ustavne definicije braka koju je pokrenula inicijativa 'U ime obitelji' Željke Markić.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci