Vijesti / Politika

Laburisti: 'Podržavamo inicijativu da se do kraja ožujka sazove sjednica Vijeća'

Laburisti: 'Podržavamo inicijativu da se do kraja ožujka sazove sjednica Vijeća'

Hrvatski laburisti poručuju kako će podržati svaku inicijativu koja bi išla u pravcu da se do kraja ovog mjeseca sazove još jedna sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina na kojoj bi se, između ostalog, rješavalo i pitanje vrtića, ali i proračun Grada Varaždina za ovu godinu.

- S pozicije gradskih vijećnika, a što se tiče trajanja mandata, sasvim je svejedno hoće li doći do izglasavanja proračuna jer će se ovako ili onako Vijeće raspustiti. Neizglasavanje proračuna predstavlja problem u funkcioniranju Grada i može o tome bilo tko pisati što želi, ali to je doista problem. Postavljamo pitanje bi li novi gradonačelnik ili gradonačelnica bili 'oduševljeni' činjenicom da im novi saziv Gradskog vijeća ne izglasa proračun, što je realno i moguće - pišu varaždinski Laburisti.

Osvrnuli su se i na trendova na državnoj razini.

- Doslovno sve se događa sukladno očekivanjima nas laburista. Danas doznajemo da će definitivno poskupjeti cestarina, da će se otpustiti oko 800 ljudi iz HAC-a koji će vjerojatno u Njemačku. No ono što je iznimno interesantno vezano je za spašavanje dinastije Todorić. Velebni dvorci, super luksuzne jahte, privatni avioni i helikopteri koji su u vlasništvu dinastije Todorić su nešto o čemu se ne raspravlja. Oni to moraju imati jer mi i jesmo takva država. Država koja se ponaša po Superhikovom načelu. Pod svaku cijenu spašavati imovinu multimilijardera da im nešto, ne daj Bože, ne uzmanjka pod stare dane. A ovdje na sjeveru opljačkane radnike spašavati neće nitko. Jedino će svakih dvije godine u Varaždin doći predsjednica koja će obećati tvornicu automobila, ali ako će se i graditi to će biti negdje u blizini Rijeke, odakle je doma. A svi skupa se moramo zapitati kakva je to država u kojoj radnicima smišljeno zabijaju strah u kosti tako da ih više ne zovu onako kako su im ime dali roditelji nego brojevima. Pa se tako broj 321 poziva na blagajnu 8. Pa će tako broj 321 ostati dulje zabadava uređivati police i raditi nešto drugo da bi vlasnik mogao imati mega jahtu, avion, itd. – ističe predsjednik varaždinske Županijske podružnice Hrvatskih laburista – stranke rada i gradski vijećnik Božidar Kolarić.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!