PRVOMAJSKA PORUKA Bernardić na Dravi: ‘Na prvom mjestu su ljudi, a ne interesi’

Proslavu Praznika rada na Dravskom izletištu i ove je godine organizirao gradski SDP. Osim podjele besplatnog graha i popratnog programa, građanima su tamo u 13 sati prvosvibanjsku čestitku uputili SDP-ovac Alen Kišić, koji je u utrci za varaždinskog gradonačelnika, i ‘šef’ SDP-a na nacionalnoj razini Davor Bernardić.

> PRAZNIK RADA U VARAŽDINU ‘Šteta je propustiti takav događaj na Dravi!’

– Ovaj dan SDP obilježava punih 28 godina i nikad nije imalo veze s izborima, iako je sad takvo vrijeme. Ipak, često me pitaju kakav Varaždin želiš, s obzirom da želiš biti na čelu grada? Moj odgovor je uvijek isti: Želim da Varaždin bude grad sretnih i zadovoljnih ljudi, koji će s ponosom isticati da žive ovdje – kazao je na početku Kišić i nastavio:

– Naš će zadatak biti vratiti ponos Varaždinu, da bude grad u kojem djeca odlaze sa zadovoljstvom u škole i vrtiće, a radnici na posao jer znaju da će biti pošteno plaćeni za svoj rad – upravo to je ključna poruka i naš zadatak. Želim vam sretan Praznik rada! – kazao je.

Bernardić je Varaždince nazvao ‘dobrim, dragim i vrijednim ljudima sjevera Hrvatske’.

– Ponosan sam što ovdje mogu vidjeti hrvatski optimizam koji Varaždincima omogućava da ovaj kraj bude bolji i razvijeniji te da Hrvatsku vratimo napokon na put rasta i razvoja – kazao je.

Dodao je i kako su u zadnjih godinu i pol dana prisutni ‘svađe i sukobi, gubljenje radnih mjesta i budućnosti’.

– U tom periodu nismo vidjeli uspjeh, osmijeh niti borbu za radnička prava, već borbu za interese i krupni kapital. Ponosan sam što ovdje mogu stajati s ovim ljudima koji će Varaždincima, nakon 21. svibnja, vratiti nadu da ovaj prelijepi grad konačno postane hrvatski ‘Salzburg na sjeveru’, jer to zaslužuje!

Bernardić je istaknuo i kako će za građane ove zemlje Praznik rada svaki dan biti ‘kad minimalna plaća bude barem 60 posto prosječne plaće u Hrvatskoj, kad će svi dobiti plaću na vrijeme, te kad će prekovremeni sati rada biti plaćeni, a sigurnost radnog mjesta ne bude ugrožena’.

– Želim vam sretan Praznik rada, dan koji nas treba podsjetiti kako su na prvom mjestu ljudi, a ne banke i kapital – zaključio je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije