Vijesti / Politika

Konstituirano novo Gradsko vijeće Ivanca, predsjednica je Ksenija Sedlar Đunđek

Konstituirano novo Gradsko vijeće Ivanca, predsjednica je Ksenija Sedlar Đunđek

Jednoglasnom odlukom svih 17 novoizabranih vijećnika HNS-a, HSU-a, HSS-a, HDZ-a i SDP-a, Ksenija Sedlar Đunđek (HNS) izabrana je za predsjednicu novog Gradskog vijeća Grada Ivanca u mandatu 2017. – 2021.

Također jednoglasno, za potpredsjednike Vijeća izabrani su Marijan Štefanko (HSS) i Zdenko Đula (HDZ).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Time je Ivanec dobio novo Gradsko vijeće koje će, kao najviše predstavničko tijelo, u iduće četiri godine svojim odlukama određivati i usmjeravati razvitak lokalne samouprave i cijelog grada.

 

U novom Gradskom vijeću većinu vijećnika, devet, ima koalicija stranaka HNS-a, HSU-a i HSS-a.

To su: Ksenija Sedlar Đunđek, Klaudija Brezovec, Mario Canjuga, Ljubica Friščić, Stjepan Hudoletnjak, Danica Prašnjak, Ivan Sedlar, Josip Grđan i Marijan Štefanko.

HDZ u radu Gradskog vijeća participira s pet vijećnika, a to su: Zdenko Đula, Zdenko Đuras, Milena Golubić, Miljenko Grudiček i Vladimir Debeljak.

SDP je osvojio tri mandata, a njegovi vijećnici su Daniel Vlaisavljević, Domagoj Sever i Dalibor Patekar.

Vijećnici su nakon verifikacije mandata svečano položili prisege.

Na konstituirajućoj sjednici Vijeća koju je, po ovlaštenju Ministarstva uprave sazvala i vodila predstojnica Ureda državne uprave u Varaždinskoj županiji Ljerka Jović-Mikor, najprije je izabrana Mandatna komisija koja je verificirala mandate vijećnika.

Za njena predsjednika je izabran M. Štefanko, koji je potom i podnio izvješće komisije, a članovi su I. Sedlar i Z. Đuras (HDZ).

Izabran je i Odbor za izbor i imenovanja na čelu s predsjednicom D. Prašnjak te članovima D. Patekarom, Lj. Friščić, M. Štefankom i M. Golubić.

Za predsjednicu Odbora za Statut i Poslovnik izabrana je K. Brezovec, a za članove M. Štefanko, D. Sever, M. Grudiček i Lj. Friščić.

Nakon izbora, vođenje sjednice preuzela je nova predsjednica K. Sedlar Đunđek.

Uz zahvalu svim vijećnicima na jednoglasnoj potpori, najavila je da će uložiti sav svoj trud i znanje u što bolje vođenje Vijeća, a u cilju boljitka svih građana. Poručila je također da će biti predsjednica svih vijećnika, kako pozicijskih, tako i opozicijskih.

U ime gradske izvršne vlasti, novom Gradskom vijeću čestitke je uputio zamjenik gradonačelnika Branko Putarek te izrazio nadu i uvjerenje u dobru suradnju predstavničke i izvršne vlasti.

Konstituirajućoj sjednici nazočila je i zamjenica gradonačelnika Lidija Kozina.

Aktualna predsjednica K. Sedlar Đunđek je 32-godišnja mr. ekonomije, zaposlena je u Srednjoj školi u Vinici, a u radu HNS-a vrlo aktivno sudjeluje pet godina.

Njezin zamjenik M. Štefanko je 31-godišnji mr. informatike, koji je, među ostalim, u dva navrata, kao stažist i asistent, boravio u Uredu hrvatske zastupnice Marijane Petir u Europskom parlamentu.

Zdenko Đula pak je 38 godišnji dipl. ing. elektrotehnike, zaposlen na radnom mjestu voditelja Pogona Elektre u Ivancu.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci