Vijesti / Politika

Habijan prihvatio kandidaturu za predsjednika Gradskog vijeća Grada Varaždina

Habijan prihvatio kandidaturu za predsjednika Gradskog vijeća Grada Varaždina

Damir Habijan, predsjednik varaždinskog ogranka Hrvatske demokratske zajednice, potvrdio je kako je prihvatio kandidaturu za predsjednika Gradskog vijeća Grada Varaždina. Ako na konstituirajućoj sjednici bude potvrđen od strane vijeća, Habijan će na tom mjestu zamijeniti dosadašnjeg predsjednika Gradskog vijeća Josipa Heheta.

Već prošlog tjedna Habijan je razgovarao s varaždinskim gradonačelnikom Ivanom Čehokom o toj mogućnosti te o mogućnosti 'programske suradnje' između HDZ-a i GLAS-a.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

> Habijan: 'Sa Čehokom sam razgovarao o programskoj suradnji, to nije koalicija'

No, kako ističe sam Habijan, to nije riješena stvar, već ju tek treba potvrditi na Gradskom vijeću, čija će konstituirajuća sjednica biti u ponedjeljak, 19. lipnja.

- Ovaj tjedan definirali smo većinu stvari, a, između ostalog, prihvatio sam ponudu za kandidaturu za predsjednika Gradskog vijeća. No to tek treba izglasati - kazao je Damir Habijan.

Građani će presuditi

I dok je prije tjedan dana isticao kako je riječ o programskoj suradnji, a ne koaliciji, Habijan sad tu distinkciju i ne smatra relevantnom.

- Što god ja rekao i kako god to nazvali, Varaždinci će u konačnici ocijeniti o čemu se radi. U ovom trenu najvažnije je da pokrenemo što više kratkoročnih stvari i tu imamo mnogo preklapanja. Naravno, ima i stvari o kojima drugačije razmišljamo, ali to je sastavni dio i života i politike. Potrebno je naći kompromis i čim prije krenuti na posao.

Kao najvažnije točke na kojima je inzistirao u pregovorima, Habijan je istaknuo upotrebu 'vertikale prema Zagrebu', a kao bitan kratkoročan cilj istaknuo je promjene u naknadama za članove Gradskog vijeća te vijeća nadzornih odbora tvrtki u vlasništvu Grada Varaždina. No više detalja nije otkrio.

- Prepustio bih gradonačelniku da iznese konkretan prijedlog, mogu reći da postoji kompromisno rješenje. Nezahvalno mi je govoriti o prijedlogu Proračuna, to mora iznijeti Ivan Čehok, ja samo mogu reći da će se u tom prijedlogu vidjeti brojne stavke na kojima smo mi inzistirali u predizbornoj kampanji, poput vrtića i nekih komunalnih predmeta.

Proračuna za 2018.

Nakon ljetne pauze pak slijedi rad na proračunu za godinu 2018.

- To je ono što je meni iznimno važno. Ne želimo, ni jedan, ni druga strana, da se taj proračun krene raditi tamo oko božićnih praznika, svi znamo kako to završi. Za ovu godinu već postoje zadani parametri, tu se više i ne može puno toga promijeniti. No, ako nam je dobrobit građana na prvom mjestu, izrada proračuna za 2018. mora početi već u rujnu.

Detalje, kazao je Habijan, mora iznijeti gradonačelnik Čehok.

- Ne radi se o bezuvjetnoj podršci, no ako imamo isti cilj, a vjerujem da imamo, onda će biti sve u redu - zaključio je Habijan.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci