Vijesti / Politika

U Varaždinu i Novom Marofu položeni vijenci i svijeće povodom Dana neovisnosti

U Varaždinu i Novom Marofu položeni vijenci i svijeće povodom Dana neovisnosti

Povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske izaslanstva Varaždinske županije, Grada Varaždina, Policijske uprave Varaždinske, predstavnici Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Varaždinske županije te Udruga branitelja položili su vijenac i zapalili svijeće kod Križa branitelja na Gradskom groblju u Varaždinu.

U izaslanstvu Varaždinske županije bili su zamjenik župana Tomislav Paljak te predsjednik Županijske skupštine mr.sc. Alen Runac.

Pozivajući sve prisutne na minutu šutnje, predsjednik Županijske skupštine mr.sc. Alen Runac je istaknuo kako se Dan neovisnosti slavi kao spomendan na povijesnu sjednicu Sabora RH kada je donesena Odluka o prekidu svih državnopravnih odnosa Republike Hrvatske s bivšom SFRJ.

- Neka je vječna slava i hvala svima onima koji su utkali svoje živote za samostalnu i neovisnu hrvatsku državu, a na nama svima je koji sudjelujemo u obnašanju vlasti da tu državu gradimo na zadovoljstvo svih građana - istaknuo je predsjednik Županijske skupštine Runac.

Gradonačelnik Siniša Jenkač je u petak, 6. listopada, kod spomen križa u Novom Marofu, zajedno s predstavnicima braniteljskih udruga te ostalima okupljenima, također položio vijenac i zapalio svijeće uoči Dana neovisnosti Republike Hrvatske. Podsjetio je na povijesni kontekst ovog važnog datuma i svima okupljenima čestitao nedjeljni praznik.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!