Vijesti / Politika

PIŠKORNICA Mladen Jozinović jednoglasno smijenjen, poznat novi direktor društva

PIŠKORNICA Mladen Jozinović jednoglasno smijenjen, poznat novi direktor društva

Na današnjoj izvanrednoj sjednici skupštine RCGO Piškornica smijenjen je direktor RCGO Piškornica Mladen Jozinović, a imenovan je novi direktor društva, Mladen Ružman, javlja epodravina.hr.

Riječ je o Koprivničancu, bivšem HNS-ovcu i trenutnom zaposleniku HEP-a, koji živi u Zagrebu.

To je epilog proizašao iz burnih događanja proteklih dana i tjedana, otkad se pojavila informacija da si je Jozinović isplatio bonus od milijun kuna kao nagradu za pozitivan financijski rezultat tvrtke.

> PIŠKORNICA Direktor Jozinović sebi isplaćivao bonus, Čačić: 'Treba dati ostavku'

Podsjetimo, Piškornica sanacijsko odlagalište lani je imala 10,2 milijuna kuna dobiti pa je Jozinović na osnovu toga isplatio sebi milijun kuna dodatnog bonusa. Ukupno je, uz 18.500 kuna plaće i 10 tisuća kuna naknade mjesečno, dobio i milijun za uspješno poslovanje.

Sjednica skupštine održala se u prostorijama županijske uprave, na njoj su bili predstavnici vlasnika Piškornice, odnosno Međimurske, Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Koprivničko-križevačke županije i općine Koprivnički Ivanec.

- Sazvali smo izvanrednu sjednicu Skupštine kao hitnu reakciju suvlasnika, četiriju županija i Općine. Donijeli smo odluku o opozivu Uprave društva, direktora Mladena Jozinovića te dali nalog Nadzornom odboru da regulira formu raskida radnog odnosa. Tražili smo i povrat bonusa, a ujedno smo donijeli odluke o daljnjem funkcioniranju društava 'Piškornica' i 'Piškornica sanacijsko odlagalište'. Diplomiranog pravnika Mladena Ružmana smo imenovali za direktora. Dogovorili smo redovnu sjednicu Skupštine društva sljedeći tjedan, na kojoj ćemo regulirati ostale akte koji su potrebni za nesmetano funkcioniranje društva. Ide se u pravcu razdvajanja uprava Piškornice d.o.o. i Pišornice sanacijsko odlagalište - rekao je župan Koren.

I župan Čačić je istaknuo da su u kriznoj situaciji reagirali u najkraćem mogućem roku.

- Daljnje odluke ćemo donijeti nakon što dobijemo izvješće naših revizora koji su počeli s radom – naveo je Čačić.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!