PAMETNO KONTRA ČEHOKA ‘Vrijeme je za znanje i stručnost, ne stranačke iskaznice’

– U manje od šest mjeseci, koliko je proteklo od službenog preuzimanja dužnosti, vodstvo grada Varaždina, na čelu s gradonačelnikom Ivanom Čehokom, pokazalo je zavidnu vještinu slaganja kadrovske križaljke i to isključivo političke, umjesto stručne – poruka je koju je danas, kroz priopćenje, odaslao varaždinski ogranak stranke Pametno.

Također ističu kako je, uz imenovanje 53 člana upravnih vijeća i školskih odbora, postavljen je v.d. direktora Vartopa vrlo upitnih kvalifikacija, smijenjen je direktor Gradskih bazena, ostavke su dali direktori Varkoma, Tehnološkog parka i Parkova, ušlo se u spor s Termoplinom, a na kraju je sve kulminiralo ostavkom baš svih pročelnika Grada Varaždina. Ako se tome pridoda učestalo koketiranje gradonačelnika s vladajućom opcijom, postaje jasnija šutnja drugih stranaka, ističu u stranci Pametno.

> Zdravko Rogina novi v.d. direktor Vartopa, zamijenio HNS-ovca Dubravka Vrdoljaka

> OSTAVKA Marin Bašić više nije direktor tvrtke Parkovi d.d.

> Svi pročelnici podnijeli ostavke! No neće na cestu, čekaju ih nova radna mjesta

– Najavu povećanja broja upravnih odjela, s postojećih sedam na devet, smatramo nepotrebnom i alarmantnom. Je li to razlog zašto svi šute, zato što će sve političke strane biti zadovoljne – rekao je Dario Carev, predsjednik ogranka Pametno Varaždin i član predsjedništva stranke.

U nastavku dodaje.

– To je klasičan primjer političke trgovine, načina na koji politika u Hrvatskoj funkcionira već više od 20 godina. Vrijeme je da to prestane, da se vodeći kadrovi u Gradu i gradskim poduzećima biraju na javnim natječajima u kojima je naglasak na struci i znanju, a ne stranačkoj iskaznici. Ako netko dobro radi, ne treba otići sa smjenom gradske vlasti. Vodstvo Grada dužno je građanima, koji sve ovo plaćaju, objasniti o kakvim se dogovorima ovdje radi i temeljem kojih kriterija se odabiru određeni pojedinci.

Carev ističe kako se se sadašnja vlast bavi sobom, a ne dobrobiti svih građana, te dodaje kako je proces donošenja odluka krajnje netransparentan.

– Ovakvi modeli političkog kadroviranja i upravljanja gradom podsjećaju na prethodni mandat gospodina Čehoka, koji je završio ostavkom uz pokretanje tri kaznena postupka radi sumnje da je grad oštećen za višemilijunske iznose. Nakon loše i bezuspješne prošle vlasti, ne želimo nove hipoteke na račun grada – zaključio je Carev.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije