Vijesti / Politika

Stričak odgovorio Markoviću (4): 'Ne izazivajte sukobe, već iznosite ideje'

Stričak odgovorio Markoviću (4): 'Ne izazivajte sukobe, već iznosite ideje'

Saborski zastupnik i predsjednik županijske organizacije HDZ-a Anđelko Stričak priopćenjem se osvrnuo na posljednji javni istup predsjednika varaždinske gradske organizacije SDP-a Miroslava Markovića.

Time je rasprava Markovića i Stričaka dobila svoj četvrti nastavak, a sve je počelo Markovićevim istupom na konferenciji za novinare sazvanoj ususret 7. sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina i donošenju najvažnijeg dokumenta za 2018. godinu, Proračuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

> Marković (1): 'SDP-u nije ponuđeno ni jedno direktorsko mjesto u gradskim tvrtkama'

> Stričak (2): 'Ovo što Marković govori o fašizaciji društva je zločesto i zloćudno'

> Marković vs Stričak (3): 'Thompson širi mržnju, a vi ste bili u prvim redovima!'

Priopćenje za javnost Anđelka Stričaka prenosimo u potpunosti.

'Nikada nisam bio, a niti planiram biti, 'odvjetnik' aktualne gradske vlasti, jer smatram da se oni sami znaju obraniti od zločestih i zloćudnih izjava. Međutim, kao što sam i naveo u svom priopćenju, reagirao sam prvenstveno zbog Vaših izjava uz nacionalnu razinu 'stvari izmiču kontroli, cijelo vrijeme vlada puzajuća fašizacija ovog društva, provodi se tiha fašizacija društva…'.

Sličnim izjavama služili su se pojedinci 1990. i 1991. godine prozivajući tadašnju demokratski izabranu vlast ustaškom. Zbog tih, kako su sami sebe nazivali, 'ugroženih' iz Srbije i Crne Gore stigli su nam tenkovi. Iza tih tenkova ostala je trećina Hrvatske razorena, 16.000 mrtvih, 37.000 ranjenih, razoren Grad heroj Vukovar, koji su branili naši varaždinski policajci, a za njih petero se još uvijek ne zna kako su i gdje skončali.

Gospodine Markoviću, tolike žrtve, a sve zbog 'ugroženih'. Kad spominjete Thompsonov koncert u Varaždinu, pretpostavljam da Vas boli 8.000 nazočnih na koncertu, gdje se tri sata pjevalo bez ijednog izgreda. Ali zato kad iz Srbije dolaze pjevači koji su pjesmom bodrili odlazak naprijed spomenutih tenkova u Hrvatsku muk, tišina, nema reakcije!?

Nikada si nisam dozvolio, po uzoru na Vas, da prozivam svoje sugrađane što, kada, gdje i kakvu glazbu će slušati. G. Markoviću, to je zadiranje u privatnost. Smatram da smo demokratska država i da svatko može slušati što želi. Ako nabrajate pojedine dužnosnike zbog njihovih nedjela, tada ste mogli zagrabiti i šire i prisjetiti se SDP-ovog ministra financija, SDP-ove Sisačko-moslavačke županice, SDP-ovog Gradonačelnika Vukovara, SDP-ove Gradonačelnike Koprivnice itd…

Stoga gospodine Markoviću, lijepo Vas molim da ne izazivati sukobe kojih u Varaždinu nije bilo čak ni za vrijeme Domovinskog rata. Također pozivam i Vas i novo Gradsko vodstvo SDP-a da se usmjerite iznošenju rješenja problema grada Varaždina, naravno, i cijele županije, da iznosite ideje, projekte, date svježinu i toliko potreban optimizam. Ovime, ujedno, i završavam svaku daljnju diskusiju', stoji u priopćenju koje potpisuje Anđelko Stričak.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci