Vijesti / Politika

SVEUČILIŠTE U VARAŽDINU 'Drago mi je da je Podolnjak prepoznao moju inicijativu'

SVEUČILIŠTE U VARAŽDINU 'Drago mi je da je Podolnjak prepoznao moju inicijativu'

Predsjednik HDZ-a Damir Habijan podržao je inicijativu MOST-ovog saborskog zastupnika Roberta Podolnjaka, koji je i na konferenciji za novinare iznio prijedlog izmjena i dopuna prijedloga Zakona o osnivanju Sveučilišta Sjever, a kojim bi ovo visoko učilište promijenilo naziv u Sveučilište u Varaždinu i čije bi sjedište bilo u Varaždinu.

> PODOLNJAK TRAŽI Sveučilište Sjever postaje Sveučilište u Varaždinu?!

- Drago mi je da je saborski zastupnik Robert Podolnjak prepoznao moju inicijativu i zalaganje da se sjedište Sveučilišta Sjever iz Koprivnice preseli u Varaždin. 

Naime, u ožujku 2015. godine sudjelovao sam u izradi prijedloga Zakona o osnivanju Sveučilišta Sjever u kojem je bilo predviđeno da sjedište Sveučilišta bude u Varaždinu. Dakle, prije dvije i pol godine predlagali smo, kao stranka, da sjedište bude u Varaždinu, imajući u vidu da je u našem gradu većina studenata, da se u Varaždinu odvija velika većina programa, ali isto tako imajući u vidu povijesni doprinos i zalog koji je naš grad dao Veleučilištu kao bazi današnjeg Sveučilišta. Međutim, naš prijedlog 2015. godine nije prošao, niti ga je tada Podolnjak podržao. Od tada pa sve do danas stalno ističem kako je potrebno ispraviti nepravdu i sjedište Sveučilišta prenijeti u Varaždin. Upravo sam to isticao u kampanji, a zadnji put i na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina održanoj 6. prosinca, na kojoj sam ponovo apelirao da se sjedište Sveučilišta prenese u Varaždin.
Dakle, drago mi je da je gospodin Podolnjak podržao prijedlog, samo bih volio da je jednako glasan bio i prije pa danas ne bi bilo potrebe da inzistiramo na izmjenama i dopunama zakona. Očekujem jedinstvo svih saborskih zastupnika po navedenom pitanju, bez obzira na njihovu političku pripadnost i očekujem da će podržati prijenos sjedišta u Varaždin, bez obzira na stranačke naputke - reagirao je Damir Habijan.

 

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!