Vijesti / Politika

KANDIDATURA Barbara Vupora Antolić pretendira na čelo županijskog SDP-a

KANDIDATURA Barbara Vupora Antolić pretendira na čelo županijskog SDP-a

Jučer je u Studentskom domu u Varaždinu održano blagdansko druženje Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP) Varaždinske županije, a sam sastanak bio je poticaj Barbari Vupori Antolić za kandidaturu na mjesto predsjednika Županijske organizacije SDP-a. Na čelu te organizacije trenutno je Mario Habek.

Na posljednjim lokalnim izborima, Barbara Vupora Antolić stala je uz kandidata za župana Predraga Štromara (HNS) te je bila kandidatkinja za njegovu zamjenicu.

Priopćenje kojim je Barbara Vupora Antolić iskazala kandidaturu prenosimo u potpunosti.

'Ponukana zahtjevima brojnih stranačkih kolega iz općinskih i gradskih organizacija, objavljujem kandidaturu za predsjednicu Županijske organizacije SDP-a Varaždinske županije. Izabrala sam baš današnju prigodu, kad najveća SDP-ova organizacija u županiji ima druženje povodom božićnih i novogodišnjih blagdana, jer su i ovo dani kad na kraju godine sabiremo što smo napravili i razmišljamo što ćemo učiniti u narednih 12 mjeseci. Razlog je i taj što imam veliku potporu vodećih SDP-ovaca u gradu Varaždinu i što su kadrovske i sadržajne promjene krenule u varaždinskoj, Gradskoj organizaciji stranke.

Dakle, moja novogodišnja odluka je mijenjati SDP nabolje u Varaždinskoj županiji i to ne samo deklarativno, već konkretnim potezima koji će našu stranku vratiti na vodeću poziciju u varaždinskom kraju. U SDP-u sam dva desetljeća i svaki dan živim socijaldemokraciju i smatram da mi je i pravo, a i obaveza da se stavim na raspolaganje stranci.

Ljudska i prava pojedinca meni su na prvome mjestu i protivim se svim pokušajima da se država, nacija i samoproglašeni vođe njima pretpostavljaju. Dokazana sam antifašistkinja, borac za prava potlačenih, za toleranciju, za sekularnu državu, ali prvenstveno se zalažem i zalagat ću se za bolji život sviju nas. Našim mladima treba kvalitetno i svima dostupno školovanje, dobro plaćeni poslovi i jeftiniji stanovi. Bez toga će naši obrazovani ljudi u godinama kad trebaju osnovati obitelji i dalje napuštati Hrvatsku, i varaždinske gradove i općine, što nam je najveći aktualni problem u državi. Pogledajmo samo koliko imamo studenata u Varaždinu i koliko ih nakon završetka studija ostane u našemu gradu. Zanemarivo malo. Takve stvari treba pod hitno mijenjati.

Kada želite da se o nečemu priča, kažite to muškarcu, a kada želite da se nešto napravi, reci te to ženi. Želim biti baš ta žena kojoj će svi reći što ih muči kako bi zajednički rješavali stvari na dobrobit sviju nas. Za sve navedeno treba mi potpora vrijednih članova i članica SDP-a. I to ne samo dijela stranke, ne samo onih koje me manje ili više vole, nego svih koji želi dobro ovome gradu, županiji, a i cijeloj našoj državi. Svi smo potrebni za razvoj i prosperitet, a ljepota je upravo u našoj različitosti. Želim biti timska igračica, otvorena za sve nove ideje, za sve korisne inicijative, kako članovima stranke, tako i svim dobronamjernim građanima naše županije. Vjerujem u SDP, vjerujem u svoju pobjedu i uvjerena sam da znam kako voditi ŽO stranke u novome, pravom smjeru', stoji u priopćenju koje potpisuje Barbara Vupora Antolić.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!