Vijesti / Politika

Varaždinske udruge ogradile se od izjava Petra Janjića Tromblona

Varaždinske udruge ogradile se od izjava Petra Janjića Tromblona

Udruge proizašle iz Domovinskog rata na području Varaždinske županije ogradile su se od izjava Petra Janjića Tromblona. Imaju povjerenje u Vladu i vjeruju da će pronaći rješenje graničnog spora sa Slovenijom, prije svega zbog ribara.

Vukovarski branitelj Petar Janjić Tromblon je premijeru Andreju Plenkoviću uputio ultimatum, ako ne riješi problem sa Slovenijom oko granice u Savudrijskoj vali

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Organizirat ću 100 ribarskih brodova i brodica ratnih veterana koji će zaštititi hrvatsku morsku državnu granicu sa Slovenijom od nezakonitog upada tuđe policije u hrvatske teritorijalne vode - izjavio je Janjić.

Janjić je također izjavio kako hrvatski narod ne plaća Plenkovića da igra stolni tenis sa slovenskim premijerom, nego da donosi konkretne odluke.

Tromblon je u međuvremenu odustao od ultimatuma i akcije u Piranskom zaljevu, ali su se neke braniteljske udruge od među kojima i one iz Varaždina od njega ogradile.

- Kao branitelji moramo zajedničkim snagama i naporima odgovorno i pošteno raditi svoj posao, na taj način doprinositi unapređenju i boljitku naše domovine, ali nikako ne izazivati sukobe i nerede - ističe Ivo Loborec, koordinator udruga proisteklih iz Domovinskog rata Varaždinske županije.

- Hrvatska je članica EU-a, NATO-a i UN-a i samim time moramo se zalagati za diplomatsko rješavanje koje je sukladno međunarodnom pravu - napominje Loborec i dodaje da fokus braniteljskih udruga mora biti rješavanje pitanja braniteljske populacije kroz partnerski odnos s Vladom, zaštita digniteta Domovinskog rata te dostojanstva hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.


Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci