SVEUČILIŠTE SJEVER ‘HNS bi bio za inicijativu da je pokrenuta legalnim putem’

Mario Sambolec, predsjednik podružnice HNS-a Varaždin, priopćenjem se osvrnuo na inicijativu Podolnjaka koji je želio da Sveučilište Sjever postane Sveučilište u Varaždinu, a centar samog sveučilišta više ne bi bila Koprivnica, već Varaždin.

> SVEUČILIŠTE U VARAŽDINU Podolnjakova inicijativa propala, Habijan ne odustaje

‘Vlada je potvrdila stav HNS-a, no da pojasnim Podolnjaku i Habijanu stav HNS-a. Ističem kako nitko ne bi bio sretniji od mene da Sveučilište ima sjedište u Varaždinu i dakako da bismo takvu inicijativu prvi podržali kada bi ona bila pokrenuta legalnom procedurom od strane akademske zajednice, uz odluku tijela Sveučilišta i uz suglasnost osnivača – Republike Hrvatske.

Na temelju takve inicijative HNS je podržao integraciju i osnivanje Sveučilišta, dodjelu prostora za razvoj i prijenos osnivačkih prava na Republiku Hrvatsku, čime je zajamčen opstanak i daljnji razvoj Sveučilišta.

Sveučilište Sjever je jedan od najboljih primjera kako se dobrom suradnjom može razvijati cjelovita Hrvatska, što su u ovom slučaju prepoznala dva prijateljska grada, Varaždin i Koprivnica, te zajedno stvorila jako regionalno sveučilište koje je postalo osmo javno sveučilište u RH’, stoji u priopćenju Marija Sambolca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije