BURNA RASPRAVA Sukob Bosilja i Čehoka: Spominjale se tužbe, klevete, uvrede…

Zašto gradonačelnik Ivan Čehok za članstvo u nadzornim odborima gradskih tvrtki predlaže osobe koje su svjedoci u sudskim postupcima koji se vode protiv njega?

Pitanje je to koje je postavio Neven Bosilj, gradski vijećnik SDP-a, na današnjoj sjednici Gradskog vijeća. Bosilj je ciljao na prijedlog novih članova nadzornog odbora Parkova, odnosno na Darinku Hajduk Vučić i Iris Lambreščak.

– Prošloga tjedna gradonačelnik je predložio Skupštini Parkova imenovanje novih članova Nadzornog odbora. Vi, gradonačelniče, predlažete osobu koja je bila predsjednica Nadzornog odbora u vrijeme inkriminiranih radnji zbog kojih se protiv vas kao gradonačelnika i tadašnjeg direktora vodi kazneni postupak s imovinsko-pravnim zahtjevom od preko 6,3 milijuna kuna štete za Grad Varaždin! Također je ona i svjedok u predmetnom sporu. Osim toga, imenujete i drugu osobu, koja je svjedok u drugom sudskome postupku protiv Vas, vezanome uz otpad, u kojem Vas se tereti da ste oštetili Grad za preko 50 milijuna kuna! – obrazložio je Bosilj.

Postavio je pitanje je li u tom slučaju riječ o nagrađivanju svjedoka, odnosno utjecaju na svjedoke.

U svome odgovoru gradonačelnik Ivan Čehok odbacio je Bosiljove tvrdnje.

– Gospodine Bosilj, Vi ste pravomoćno osuđeni za klevetu! I ponovo ponavljate klevetu. Ja Vas neću tužiti, ali gospođa Vas može tužiti. Jer ona nije bila predsjednica Nadzornog odbora u vrijeme kada su se te navodne inkriminirajuće radnje dogodile. I još nešto. Klevećete gospođu koja je 14 godina vodila Zakladu solidarnosti Grada Varaždina bez ijedne kune naknade! Čak ni Vaša prethodna vlast nije je maknula s te pozicije, jer se nitko nije htio javiti. Od svih vas socijaldemokrata nitko se nije javio, samo zato što je pisalo da neće dobiti naknadu – odgovorio je Čehok.

Dodao je također da osobe za Nadzorni odbor Parkova nije određivao on.

– Pitajte zamjenika Zlatana Avara. A u nadzornim odborima bit će oni ljudi koji znaju raditi i koji su već radili.

Također je rekao:

– I nemojte, gospodine Bosilj, spominjati moje sudske postupke, ja nisam pravomoćno osuđen.

Neven Bosilj je burno reagirao, rekavši da je tek sad postalo vidljivo koliko moralno nisko gradonačelnik može pasti.

– Ovo što ste sad napravili je ozbiljno kazneno djelo. Ja nemam osudu za klevetu, to što ste rekli ćete morati objasniti na sudu. No Vi ste optuženi da ste nanijeli štetu Gradu u iznosu od 60 milijuna kuna… – krenuo je Bosilj, ali mu je predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan oduzeo riječ.

Riječ je ponovo dobio Čehok:

– Ja se ispričavam, Bosilj nije pravomoćno osuđen za klevetu, nego za uvredu. No, gospodine Bosilj, ja Vas molim, nemojte spominjati druga imena u kontekstu moje optužnice. Ispričavam se još jednom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije