AVAR O SLUČAJU ‘Idemo na mirno rješenje, Termoplin je već donirao pola milijuna’

Gradsko vijeće jučer je stavilo izvan snage svoj zaključak koje je donijelo 20. lipnja 2017. godine, a vezano uz to da Grad Varaždin traži od tvrtke Termoplin povrat sredstava koje je ta tvrtka, kako stoji u zaključku, neosnovano naplatila gradskim tvrtkama i ustanovama u višem iznosu od onog koji je ugovoren.

> Čehok i Avar traže od Gradskog vijeća da odluku o Termoplinu stavi izvan snage!

Ova odluka je jednoglasno prihvaćena. Čak ni oporbeni SDP nije glasovao protiv niti je bio suzdržan, niti su SDP-ovi vijećnici imali išta za reći na tu temu. Štoviše, varaždinski SDP je i prije sjednice Gradskog vijeća bio najavio da će pokrenuti postupak da se taj zaključak stavi izvan snage. Oko ove teme SDP i gradska vlast dijele isti stav.

Jedina osoba koja je sudjelovala u raspravi bio je HNS-ov vijećnik Dejan Težak. No uvodno je dogradonačelnik Zlatan Avar obrazložio zašto se traži stavljanje zaključka izvan snage.

– Dakle, 20. lipnja 2017. Gradsko vijeće donijelo je Zaključak o pokretanju postupka povrata neosnovano naplaćenih sredstava od strane Termoplina. Postupljeno je po nalogu Gradskog vijeća i na temelju nalaza gradskog revizora u periodu od narednih šest mjeseci došlo je do pregovora i razgovora između dva dioničara (Grada Varaždina i Ivana Topolnjaka, op. a.) i došlo je do prijedloga da se na miran način riješi situacija. Do sad je putem raznih donacija prema našim korisnicima u kulturi i zakladama podmiren iznos koji je na polovini iznosa od milijun kuna. Stoga stavljamo ovu odluku pred vas i predlažemo da je prihvatite – iznio je Avar.

Dejan Težak podsjetio je ugrubo na kronologiju događanja i postavio dva pitanja:

– U svibnju 2016. sadašnji dogradonačelnik Avar podnio je kaznenu prijavu protiv Gorana Habuša, Ivana Topolnjaka i Nevenke Grbac. U listopadu 2017. ta je kaznena prijava od strane županijskog tužiteljstva odbačena. U isto vrijeme je gradonačelnik Ivan Čehok najavio donaciju od milijun kuna. U siječnju 2018. najavljeno nam je da Grad odustaje od povrata sredstava. Imamo, dakle, raspon od šest mjeseci od zaključka Gradskog vijeća od kojeg danas odustajemo, a tim zaključkom predviđene su određene aktivnosti gradonačelnika i dogradonačelnika. Zanima me je li se što poduzimalo temeljem tog zaključka ili se naprosto nije poduzimalo ništa i čekao se razvoj događaja. Drugo pitanje je, s obzirom da očekujemo mirno razrješenje ovoga spora odnosno nesuglasice, gospodine dogradonačelniče, smatrate li da je u cilju mirnoga rješenja ovoga spora primjereno da se ispričate ljudima protiv kojih ste podnijeli kaznenu prijavu?

Zlatan Avar nije odgovorio ni na jedno Težakovo pitanje. Uslijedilo je glasovanje, prijedlog je prihvaćen jednoglasno.

Nakon sjednice Avar nije želio davati nikakve dodatne izjave za medije vezano uz slučaj Termoplin i ovu odluku Gradskog vijeća niti odgovarati na bilo kakva novinarska pitanja o toj temi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije