Vijesti / Politika

POTPISAN UGOVOR Varaždinske Toplice kreću u izgradnju reciklažnog dvorišta

POTPISAN UGOVOR Varaždinske Toplice kreću u izgradnju reciklažnog dvorišta

Danas je u Varaždinskim Toplicama potpisan ugovor za izgradnju reciklažnog dvorišta. Ugovor su potpisali ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković, u prisustvu saborskih zastupnika Anđelka Stričaka i Josipa Križanića, župana Varaždinske županije Radimira Čačića te velikog broja predstavnika jedinica lokalne samouprave iz Varaždinske županije.

Izgradnja reciklažnog dvorišta koštat će 2,3 milijuna kuna, a čak 85 posto tog iznosa, ili 1.968.204 kune, financirat će se iz Kohezijskog fonda.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Prijavili smo, a danas i svečano potpisali ugovor, projekt izgradnje reciklažnog dvorišta. Pred samim smo početkom izvođenja radova, rok za izgradnju je 22 mjeseca i mislim da ćemo to odraditi kao od šale - rekla je gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

Treće je to reciklažno dvorište u Varaždinskoj županiji, nakon Gornjeg Kneginca i Varaždina.

- Drago mi je da su Varaždinske Toplice prepoznale potrebu za izgradnjom reciklažnog dvorišta koja su od iznimne važnosti za gospodarenje otpadom u jedinicama lokalne samouprave. 2018. godinu označili smo godinom izgradnje infrastrukture za učinkovito gospodarenje otpadom u Republici Hrvatskoj. Različite tipove glomaznog otpada naša kućanstva u pravilu do sada nisu mogla adekvatno riješiti neovisno o činjenici da je odvožnja tog otpada bila organizirana. Na ovaj način imamo strukturirano rješenje - istaknuo je ministar Ćorić.

Prije potpisivanja ugovora u Varaždinskim Toplicama, ministar Ćorić i varaždinski župan Radimir Čačić održali su radni sastanak.

- Zadatak koji su sad obavile Varaždinske Toplice stoji i pred ostalim jedinicama lokalne samouprave koje još nisu izgradile reciklažna dvorišta. Zakonske obaveze su jasne, zasad je 14 jedinica do sada dobilo ili je u tijeku proces dobivanja dozvola za izgradnju reciklažnih dvorišta - istaknuo je Radimir Čačić.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci