Vijesti / Politika

ODGOVOR Ministrica Divjak poručila udruzi Vigilare: 'Treba vas biti sram'

ODGOVOR Ministrica Divjak poručila udruzi Vigilare: 'Treba vas biti sram'

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak odgovorila je u saboru na optužbe udruge Vigilare istaknuvši kako bi ih 'trebalo biti sram' te je pozvala sve da prije nego što posegnu za kvalifikacijama i etiketiranjem provjere činjenice, istaknuvši kako se mora izbjeći da se 'bavimo marginalnim temama i da učenici budu taoci skupina i pojedinaca kojima nije interes unaprjeđenje obrazovnog sustava', prenosi Index.hr.

Udruga Vigilare zatražila je u srijedu da premijer Andrej Plenković smijeni ministricu Divjak te ju je optužila da je 'pokazala nevoljkost ili nekompetentnost da se ozbiljno pozabavi promoviranjem pedofilije, homoseksualnosti i rodne ideologije u hrvatskim školama'.

'Treba vas biti sram'

'Ja mislim da bi njih prije svega trebalo biti sram. Kao što bi trebalo biti sram i sve one urednike i sve one koji prenose lažne vijesti i pri tome ne provjeravaju činjenice', odgovorila je ministrica na pitanje novinara u saboru nakon rasprave o Zakonu o strukovnom obrazovanju.

Objasnila je kako se najprije osvrće na izvorište, 'na emisiju u kojoj je netočno navedeno da je određena literatura na popisu lektire, što je laž', misleći pritom na emisiju HTV-a Dobar dan, Hrvatska u kojoj je bilo riječi o kurikulumu hrvatskoga jezika.

Istaknula je kako sve što se uvodi u škole prolazi provjere te je pozvala sve da u službenim dokumentima, koji su dostupni, 'provjere prije nego što posegnu za ovakvim ružnim riječima, kvalifikacijama i etiketiranjem'.

'Na stranicama Ministarstva nalaze se kurikulumi koji su sada spremni za eksperimentalnu provedbu, iako se oni još uvijek unaprjeđuju i javljaju se određene promjene', rekla je Divjak napomenuvši kako još traje proces usklađivanja.

Pozvala je i širu javnost da se uključi, kako bi se izbjeglo da se bavimo marginalnim temama i da učenici budu praktički taoci nekih skupina ili pojedinaca kojima nije interes unaprjeđenje obrazovnog sustava.

'Tako da bih i vas novinare zamolila da stvarno provjerite sve činjenice i da svi zajedno radimo tako da naši učenici dobiju kvalitetnije i bolje obrazovanje, a ne da budu taoci ovakvih ružnih, neutemeljenih riječi i alternativnih činjenica, bolje rečeno laži', poručila je Divjak, piše Index.hr.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!