KIŠIĆ O UHLJEBLJIVANJU ‘Je li moj grijeh to što sam se jednom bavio politikom?’

Bivši predsjednik varaždinskog SDP-a i bivši SDP-ov kandidat za varaždinskog gradonačelnika Alen Kišić proteklih je dana imenovan direktorom gradske tvrtke Centar kompetencije za obnovljive izvore energije.

Kišić je imenovan bez javnog natječaja, što je omogućeno internim aktima toga poduzeća, a takvo je pravilo i u mnogim drugim tvrtkama čiji je osnivač Grad Varaždin.

Podsjetimo, Alen Kišić je još uvijek aktualni član Gradskog odbora SDP-a Varaždin, potpredsjednik Županijske organizacije SDP-a i član Glavnog odbora SDP-a Hrvatske. Njegova stranka u Gradskom vijeću pozicionirana je kao oporba.

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok već je dao svoj komentar ovog zapošljavanja, a proteklih dana nastojali smo doći i do Kišića. Evo kakvo je njegovo viđenje novonastale situacije…

> NOVI DAN, NOVI UHLJEB Alen Kišić danas je imenovan direktorom gradske tvrtke!

> Čehok o Kišićevom imenovanju: ‘Ja nemam ništa s tim, odlučio je Nadzorni odbor’

Kako komentirate to da ste kao član opozicijske stranke u Varaždinu postali direktor varaždinske gradske tvrtke?

Tako što moje imenovanje nema veze s politikom ili političkom opcijom kojoj pripadam, nego s kvalifikacijama koje imam i činjenicom da je Grad trebao osobu koja nakon ostavke gospodina Plaveca može u vrlo kratkom roku preuzeti posao, a ja sam u tom trenutku bio na tržištu rada.

Koje je Vaše mišljenje o izboru direktora u gradskim tvrtkama? Treba li za ta radna mjesta javni natječaj ili je direktni odabir bolja opcija?

Pitate me kao političara, a ja se politikom trenutno ne bavim. Koliko vidimo, neke tvrtke imaju u svojim aktima obvezu provođenja natječaja, neke nemaju, ali u svakom slučaju se poštuju zakoni i tu nema ništa sporno.

Predsjednik gradske organizacije varaždinskog SDP-a Miroslav Marković rekao je da će o Vašem imenovanju u CKOIE raspravljati na unutarstranačkim tijelima. Kako to komentirate?

Poštujem odluku Gradskog odbora i do daljnjeg ne sudjelujem u radu Gradskog odbora, tako da ne znam o čemu će raspravljati.

Kako to da niste odabrali rad u privatnom sektoru? Nudi veći izazov, a i financijski gledano je isplativije.

Imao sam odličnu ponudu iz Beograda, jednu solidnu iz Koprivnice, a mogao sam i odabrati rad na Veleučilištu Vern. Međutim, želio sam iz osobnih razloga ostati raditi u Varaždinu i kad se pojavila mogućnost da ostanem doma i preuzmem Centar kompetencije nisam previše dvojio.

Smatrate li Vi sebe uhljebom?

Nadam se da doista ne mislite da je uhljeb netko tko ima dvije fakultetske diplome (ekonomija poduzetništva i novinarstvo), jednu diplomu stručnog magisterija (sveučilišni specijalist menadžmenta) i sad je na doktoratu iz informacijskih znanosti s izabranom temom doktorske disertacije, netko tko je završio Londonsku školu za odnose s javnošću, netko tko je izabran u naslovno nastavno zvanje predavača visokih škola i veleučilišta i već osam godina honorarno predaje na Vernu, netko tko je bio član Nadzornog odbora Croatia banke imenovan od Vlade RH, netko tko je bio dožupan Varaždinske županije četiri godine, netko tko ima višegodišnje menadžersko iskustvo, među ostalim u Podravci ili pak u Metrou kao direktor za jugoistočnu Europu. I uz sve te reference, dolazim iz suprotne političke opcije i došao sam na upražnjeno postojeće radno mjesto s kojeg je prijašnji direktor otišao samovoljno radi odlaska na drugi posao. Ako mislite da je netko takav uhljeb onda doista ne znam čemu sve obrazovanje i mantre o društvu znanja. Ili pak je moj ‘grijeh’ što sam se u jednoj fazi života profesionalno bavio politikom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije