Vijesti / Politika

Reformisti u Varaždinu osnovali Interesni odbor mladih

Reformisti u Varaždinu osnovali Interesni odbor mladih

Gradska organizacija Varaždin Narodne stranke - Reformisti jučer je, 13. ožujka, održala Osnivačku skupštinu Interesnog odbora mladih. Za predsjednika jednoglasno je izabran Dominik Kobzinek, dok su za njegove zamjenike izabrani Jelena Grabar i Karlo Kišić.

Među mladima postoji otpor prema politici, nerazumijevanje i ne zainteresiranost, a upravo s ciljem poticanja uključivanja mladih u svakodnevna politička pitanja Reformisti su osnovali ovaj Interesni odbor. Kobzinek je predstavio plan i program rada u kojem u prvom redu ističe tribine i aktivnosti vezane na edukaciju i
obrazovanje mladih, uključivanje u aktualne svakodnevne teme koje utječu na život mladih, komunikaciju s mladima putem društvenih mreža te komunikaciju kroz aktivnosti na terenu. Mladi su temelj na kojem se gradi društvo i potrebno ih je uključiti u sve razine društvenog djelovanja.

Osnivačku skupštinu otvorio je potpredsjednik Gradske organizacije Varaždin i zamjenik župana Robert Vugrin.

- Možete sjediti u kafiću i negodovati, možete pisati negativne komentare po društvenim mrežama, ali Vi ste odabrali biti ovdje danas i to je znak da ste željni promjena i zaista Vam želim da u tome uspijete. Mi ćemo stajati iza vas, pomagati vam i poticati vas u svim vašim aktivnostima - naglasio je Vugrin. 

Predsjednik Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije i zamjenik župana Tomislav Paljak istaknuo je važnost i ulogu Gradske organizacije Varaždin u Županijskoj organizaciji.

- Gradska organizacija Varaždin je žila kucavica cijele organizacije, naša organizacija u Županiji biti će toliko jaka koliko će ju pumpati glavna arterija kroz svoju temeljnu organizaciju i Interesne odbore – rekao je Paljak. 

Na kraju same skupštine obratio se predsjednik stranke i župan Varaždinske županije Radimir Čačić istaknuvši projekte u Varaždinskoj županiji koji direktno utječu na mlade kao što su projekti u obrazovanju te brza pruga koja je posebno važna za sve buduće studente.  

- Obrazovanje je u Varaždinskoj županiji standard. U prošlom mandatu kao župan pokrenuo sam cijeli niz reformi i mjera koje danas imaju odlične rezultate, a posebno smo ponosni jer je danas u našoj Županiji upis u srednje škole gotovo 100%. Također, udvostručen je broj upisanih na fakultete kao rezultat obrazovane politike koju provodi županija - naglasio je Radimir Čačić.

Predsjednik Reformista istaknuo je i važnost mladih u politici.

- Obrazujte se, dajte svoj doprinos društvu i onda se ponudite da vodite druge ljude. Osigurajte da Vas ljudi cijene, ne zbog funkcije već zbog Vaših sposobnosti. Želim Vam puno uspjeha u daljnjem radu - za kraj je rekao predsjednik Reformista i župan Radimir Čačić.

Osnivačkoj skupštini mladih prisustvovali su i potpredsjednica Reformista i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević, županijski vijećnici Vlasta Cindrić i Nenad Koščak te gradski vijećnik i potpredsjednik Gradske organizacije Darko Detelj.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!