Vijesti / Politika

Županijski odbor HDZ-a jednoglasno podržao ratifikaciju Istanbulske konvencije

Županijski odbor HDZ-a jednoglasno podržao ratifikaciju Istanbulske konvencije

Županijski odbor HDZ-a Varaždinske županije na svojoj je sinoćnjoj sjednici dao jednoglasnu i punu podršku nacionalnom vodstvu HDZ-a i predsjedniku Andreju Plenkoviću za nastavak procesa ratifikacije Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. Odluka je donijeta s 31 glasom ZA, bez ijednog protiv ili suzdržanog.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Anđelko Stričak istaknuo je nakon glasovanja da je rezultat bio i očekivan s obzirom da su u dosadašnjoj argumentiranoj raspravi unutar naše stranke, kao i na samoj sjednici, otklonjene i posljednje dvojbe oko ratifikacije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Konvencija ne nameće, kako to neki pokušavaju manipulirati, nikakvu obvezu da se u hrvatski pravni poredak uvede tzv. neutralni spol ili da se priznaju istospolni brakovi. Brak ostaje ustavno definiran kao zajednica žene i muškarca. Sve tvrdnje o tobožnjem uvođenju pojmova 'roditelj 1' i 'roditelj 2' u zamjenu za naše majke i očeve ili 'spolno neutralnih WC-a' obična su izmišljotina. Stoga sam i očekivao da će Županijski odbor donijeti ovakav nedvosmisleni zaključak.

Županijski odbor sastao se u proširenom sastavu budući da su na sjednicu pozvani svi HDZ-ovi općinski načelnici i gradonačelnici s područja Varaždinske županije, predsjednici svih stranačkih zajednica na županijskoj razini te svi naši vijećnici u Županijskoj skupštini.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci