Vijesti / Politika

REFORMISTI 'Kurikularna reforma napravljena je površno i ne garantira uspjeh'

REFORMISTI 'Kurikularna reforma napravljena je površno i ne garantira uspjeh'

Danas, 24. ožujka, održana je konferencija za medije ispred zgrade Fakulteta organizacije i informatike vezana na objavu škola u kojima će se provoditi eksperimentalna provedba kurikularne reforme od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Iz Gradske organizacije Varaždin Narodne stranke - Reformisti poslali su priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

'Prema popisu osnovnih i srednjih škola iz Varaždinske županije posebno je naglašena i neupitna činjenica, da je od dva grada i dvije općine, dakle od četiri jedinice lokalne samouprave, HNS je na vlasti u njih čak tri - Ivanec, Trnovec, Cestica. Činjenica da postoji jedna jedinica lokalne samouprave u kojoj HNS nije na vlasti, a dobila je program, je Varaždin i to vjerojatno iz razloga što ga kao glavni grad Županije ipak nisu mogli izbjeći.

Navedene činjenice ponukale su nas da pogledamo i još neke Županije ovdje na sjeveru Hrvatske, pa smo tako ustanovili da od sedam općina u Varaždinskoj, Krapinsko-zagorskoj i Međimurskoj županiji u kojima se nalaze osnovne škole odabrane za eksperimentalno provođenje kurikularne reforme, u čak njih šest HNS obnaša vlast odnosno ima svog načelnika?!

Tome možemo dodati i činjenicu da se ne radi samo o gradovima i općinama gdje je HNS na vlasti, već se otišlo i korak dalje pa je tako poznata i stranačka pripadnost i velikog broja ravnatelja. Spomenuti ćemo da su samo u Varaždinskoj županiji dvije ravnateljice škola istaknute članice HNS-a. Iako ne bismo željeli vjerovati da je tako, sve upućuje na jedan jedini mogući zaključak, a to je da se prilikom odabira škola, nije gledala opremljenost škola i motiviranost njenog kadra, već politička pripadnost.

U svakodnevnom političkom životu svjesni smo političkih podjela oko gotovo svakog pitanja, no ako bi jedno područje trebalo biti lišeno političkih podjela i političkog favoriziranja onda je to obrazovanje. Nažalost, varaždinska ministrica obrazovanja, uspjela je da ponovno ne pričamo obrazovanju, o kurikularnoj reformi, o budućnosti obrazovanja u Hrvatskoj, već da pričamo o činjenici da je i pri odabiru škola za eksperimentalno provođenje kurikularne reforme - uplela politiku.

To ministricu Divljak zaista obilježava kao ministricu koja u Vladi odrađuje najveći dio HNS-ove privatne politike koja zastupa „razne politike“ ali niti jedna od njih nije interes naših građana, a posebno nije interes građana ove Županije.
- Kako naime objasniti činjenicu da su svi ministri ove Vlade, a za čija su ministarstva vezani županijski projekti, bili u Županiji i odradili sastanke sa županom Čačićem, osim ministrice Divjak? Kako objasniti činjenicu da je župan Čačić odradio više sastanaka sa premijerom, predsjednikom sabora i sa ministrima iz Vlade, a jedino je na sastanak kod ministrice Divjak, iz Varaždina, morao urgirati kod premijera?

I kako na kraju objasniti činjenicu da samo ministrica Divjak i HNS čine sve da ne vrate novce Varaždinskoj županiji? Zaista je sramotno da netko tko je iz Varaždina, netko tko je radio ovdje na FOI-u, 50 metara od zgrade Varaždinske županije ponaša i radi na ovakav način - naglasila je Natalija Martinčević.

Ova će ministrica na žalost ostati upamćena kao ministrica Varaždinka, koja je učinila sve da učini štetu baš Varaždinskoj županiji i našim građanima te da je u dnevnu prljavštinu HNS-ove politike, uspjela umočiti i kurikularnu reformu.

Na potpredsjednicu Reformista Nataliju Martinčević nadovezao se Tomislav Paljak, predsjednik Županijskih Reformista i zamjenik župana koji je istaknuo:

- Kurikularna reforma napravljena je površno, ona ne garantira nikakav uspjeh i daljnji razvoj hrvatskog školstva. U odnosu na Jokićevu reformu koja je imala puno veće šanse uspjeti pa nije, ovo je doista samo jedni površinski pokušaj koji započinje i završava s politikanstvom i to je zapravo cilj ove reforme.

Na konferenciji za medije prisustvovao je i potpredsjednik Gradske organizacije Varaždin i zamjenik župana Robert Vugrin.'

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!