Talijanski veleposlanik Gianlucu Di Felice u posjeti Varaždinskoj županiji

Varaždinsku županiju danas, 26. ožujka, posjetili su veleposlanik Italije u Hrvatskoj NJ.E. Adriano Chiodi Cianfarani i izaslanik za gospodarske i trgovačke odnose Gianlucu Di Felice.

U Županijskoj palači su veleposlanika i izaslanika primili posebna savjetnica župana Natalija Martinčević i zamjenik župana Robert Vugrin.

Na radnom sastanku prezentirani su projekti pokrenuti u Varaždinskoj županiji čija vrijednost iznosi preko milijardu kuna te njihov utjecaj na gospodarstvo i poboljšanje standarda života građana naše Županije.

Ulaganja u zdravstvo i obrazovanje svakako imaju direktan utjecaj na gospodarstvo, a veleposlanik je pohvalio pokrenute projekte kao dobar primjer ulaganja u budućnost. Na sastanku dotakli su se i talijanskih tvrtki koje posluju na području Varaždinske županije.

Kao najveća talijanska tvrtka na ovom području istaknuta je Calzedonia, a za potrebe Calzedonie, na području Varaždinske županije posluju poduzeća Ytres d.o.o. u Donjem Knegincu, Intinova d.o.o. u Majerju, Calzedonia Croatia d.o.o. i Ducal d.o.o. u Jalžabetu, Comprom plus d.o.o. u Varaždinu.

Također, na području Varaždinske županije posluje i tvrtka Ducati Komponenti, a uskoro se u Gospodarskoj zoni u Knegincu očekuje ulaganje nove tvrtke Zimlet.

Krajem siječnja ove godine, delegacija Varaždinske županije prezentirala je investicijske i razvojne potencijale Varaždinske županije u talijanskom gradu Padova.

Prezentacija je održana u sklopu konferencije ‘Internacionalizacija tvrtki Veneta u Hrvatskoj’ u sjedištu Confindustrie Padova, glavne trgovinske komore koja okuplja oko 1.600 proizvodnih tvrtki u talijanskoj regiji Veneto.

Talijanski investitori tom prilikom iskazali su zanimanje za ulaganje i pokretanje poslovanja na području Varaždinske županije, stoga su im predstavljene mogućnosti ulaganja i gospodarske zone.

Na tragu prezentacije održane u Padovi, Varaždinsku županiju je Generalni konzulat Republike Hrvatske u Trstu pozvao da se predstavi ciljanoj publici u regiji Furlanija Julijska krajina.

Predstavljanje bi se trebalo održati sredinom lipnja ove godine u Gospodarskoj komori Venezia Giulia u Trstu.

Veleposlanik Italije će u popodnevnim satima obići tvrtku Ytres d.o.o. u Donjem Knegincu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije