NEMA USKRSNICA ‘Gradska vlast provodi politiku kruha i igara, ali bez kruha’

Izvršenje proračuna Grada Varaždinu za prošlu, 2017. godinu je na razini od svega 86% od planiranog. To je najbolji dokaz da se nije radilo ništa!

Ustvrdio je to SDP-ov gradski vijećnik Neven Bosilj na današnjoj konferenciji za novinare održanoj uoči sjednice Gradskog vijeća koja je na rasporedu u srijedu, 28. ožujka,

Potkrijepio je taj podbačaj i s nekoliko konkretnih brojki koje nisu realizirane. Tako je primjerice za komunal bilo predviđeno 64 milijuna kuna, a realiziran je svega 41 milijun. Od milijun kuna za V. osnovnu školu, kaže Bosilj, realizirano je 14 tisuća kuna. Vartopu su prebačena 2 milijuna kuna, a nije se dogodilo ništa. Bosilj napominje i da je gradska vlast zakasnila i na natječaj za energetsku učinkovitost.

– Te brojke ogledalo su toga kako se radilo. Nije pritom problem u prihodima, već samo u rashodima. Gledajući sve to, ispada da uopće nismo trebali uzmati kredit za kupnju Robnu kuću Varteks! – kazao je Neven Bosilj o izvješću izvršenja proračuna za 2017. godinu.

Ništa blaži nije bio ni prema rebalansu proračuna za ovu godinu, koji bi se pred vijećnicima trebao naći na sutrašnjoj sjednici.

– Tu imamo predviđenih 2 milijuna kuna za dokup zemljišta kod Vile Oršić. Dakle, potencijalnim investitorima očigledno nije dovoljno ono što Grad ima u svojem vlasništvu. Nadalje, tu je 12,5 milijuna kuna za dogradnju VI. osnovne škole. Tu treba podsjetiti da su već u prošlom proračunu, koji je srušen, bila predviđena sredstva za tu školu, u iznosu od oko 9 milijuna kuna. Ova brojka je sad narasla, a problem je i što je sva projektna dokumentacija odbačena i u cijeli postupak se krenulo ispočetka. A to košta – ustvrdio je Bosilj.

Gradski SDP također je predlagao da se u rebalansu osigura 400 tisuća kuna za uskrsnice za umirovljenike, ali to je odbijeno, rekli su Neven Bosilj i Miroslav Marković, predsjednik varaždinskog SDP-a.

– No zato se upravo toliko našlo za Davis Cup. Naravno, daleko od toga da smo protiv sporta, ali mislim da su stvari u sportu okrenute naopačke. Ima se za elitu, ali nema se za građane – rekao je Marković.

Marković je ustvrdio da je aktualna gradska vlast u potpunosti razočarala, čak i one koji su glasali za nju.

– Ništa ne štima u gradskoj politici. To je politika kruha i igara, ali bez kruha. Nema se za uskrsnice umirovljenicima, na cestama širom grada su rupe, u komunalu se ništa nije napravilo. A za to vrijeme gradonačelnik se na društvenim mrežama prepucava s gradskim intelektualcima – rekao je Marković na konferenciji za novinare.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije