AQUATEHNIKA Čehok galamio: ‘SDP i HNS izravno su odgovorni za slom tvrtke!’

– Da sam ja na mjestu SDP-a i HNS-a, o Aquatehnici ne bih prozborio ni riječ! To što ste vi tamo napravili je bezobrazluk, javašluk, nekompetencija, kaos… Izravno ste odgovorni za slom Aquatehnike!

Tako je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok započeo svoj odgovor na pitanja koja su mu postavili Bruno Ister (SDP), Dejan Težak (HNS), ali i Vjeran Strahonja (nezavisni s liste HDZ-a).

– Što se događa i kakvi su planovi s Aquatehnikom? Politika od početka do danas kroji rad ove tvrtke i radi se o javnom interesu – pitao je uvodno Strahonja.

– U korizmi se Grad odrekao Aquatehnike. Poduzeće je, da se prodalo, moglo dobiti na tržištu određeni novac, ali nije. Sad ćemo ga morati sanirati – ustvrdio je Ister.

– U svibnju 2017. mediji su pisali ‘Čehok obukao kombinezon i traži odustajanje od prodaje Aquatehnike’, a kasnije ‘Bili smo u tunelu, sad nam je netko upalio svjetlo i vidimo izlaz iz tunela’. Umjesto da tvrtku prepustimo tržištu i pritom brinemo o zaposlenicima, mi sada imamo gubitke i neizvjesnu sudbinu zaposlenika. Ima li grad volje za zbrinuti zaposlenike? – upitao je Težak.

Nakon što je u svom odgovoru gradonačelnik već uvodno podigao glas, nastavio je u istome tonu.

– Da, došao sam u kombinezonu i rekao da tvrtku ne treba prodavati između dva kruga izbora. I danas mislim isto. No mi smo kasnije raspisali natječaj po vašim uvjetima i nitko se nije javio! Takav je bio natječaj. Ja sam bio vrlo korektan prema vama i ne spominjem bivšu vlast. Kaže Bosilj preko svojeg ‘glasnogovornika’ da je IGH htio kupiti Aquatehniku. Ali pod uvjetom da dobiju jedan posao na Aglomeraciji! Tražili su da Varkom bude penaliziran! Nemojte nas tjerati da iznesemo što ste sve radili. To je bilo političko kadroviranje i politički uzrokovani predstečaj – galamio je Čehok s govornice.

Dodao je da su radnici ‘zbrinuti’.

– Te ljude smo sada zbrinuli na teret Varkoma, da mirno odu uz otpremnine. Svi su dobili otpremnine – iznio je Čehok dio vezan uz zaposlenike.

Ister nije bio zadovoljan odgovorom. Predložio je da se otvori posebna rasprava o toj temi, a ne da se komunicira na ovaj način.

Ni Strahonja nije bio zadovoljan odgovorom.

– Ja nisam ni SDP ni HNS pa ne moram padati na galamu. Ja sam pitao koji su planovi s Aquatehnikom. Na to nisam dobio odgovor. Ja mislim da se politika plete u takve firme. Nisu ljudi mala deca. Ako je odgovor da politika nema nikakve veze s tim, pa makar odgovor dolazio i iz klupe, ja to prihvaćam kao odgovor. Ali ne vjerujem u to.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije